Hlavní obsah

Preview nedělních zápasů ruské Premier Ligy

Nejzajímavější zápas nedělního programu ruské Premier Ligy se uskuteční v Samaře, kde domácí Křídla Sovětů přivítají moskevský Spartak. Hrají i další dva moskevské týmy, Dinamo se představí na půdě Saturnu a CSKA hostí poslední tým tabulky FK Chiimki. Kolo pak uzavře duel Těreku s Permem.

Článek

Saturn Moskevská oblast - Dinamo Moskva  (neděle 12:00)

Naladit se opět na vítěznou vlnu touží Dinamo Moskva na půdě Saturnu. Moskevským totiž po skvělém vstupu do sezóny začíná docházet dech.

"Chtěl bych požádat naše fanoušky, aby nepropadali zoufalství, ale přišli v neděli na stadion podpořit tým! Do zápasu s Dinamem dáme všechno," řekl před utkáním Baffour Gyan. Saturn své fanoušky příliš nerozradostnil uprostřed týdne, když podlehl Amkaru 0:1. Mužstvo, experty považováno za černého koně soutěže, se zatím pohybuje až v druhé polovině tabulky. Trenér Gadžijev nemůže počítat s oporou zadních řad Jánem Ďuricou, dlouhodobě zraněný je Shilla.

Domácí mužstvo minulý týden zasáhla obrovská tragédie, na selhání srdce zemřel 19letý talent z rezervního mužstva Cyril Spasskij.

Hosté přijedou na stadionu Saturnu s vědomím, že se už čtyři kola neradovali z vítězství. Především ztráta v 9. kole je musí hodně mrzet, proti Samaře přišli o vítězství až v nastaveném čase. Dinamo navíc v tomto duelu přišlo o Granata, který si poranil zadní stehenní sval a na marodce bude tři týdny. Dalšími marody Dinama jsou Pimenov, Cicero, Berdyšev a Lobkov.

V minulé sezóně Dinamo doma remizovalo 1:1, v odvetě zvítězil Saturn 2:1.

Saturn - pravděpodobná sestava:

Kinský - Angbva, Zelao, Igonin, Nachušev - Al.Ivanov, Loskov, Karjaka, Česnauskis - Jakubko, Topič.

Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:

Šunin - Kowalczyk, Kolodin, Fernandez - K. Kombarov, Chochlov, Semshov, Danny, D. Kombarov - Genkov, Keržakov.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.80 - 3.05

Tip EuroFotbal.cz: 0

Křídla Sovětů Samara - Spartak Moskva

Ve šlágru kola hostí Křídla Sovětů Samara Spartak Moskva. Čeští fanoušci se mohou těšit na české obsazení, které bude na obou stranách.

Zvláštní příchuť bude mít duel se Spartakem pro zkušeného záložníka Křídel Andreje Tichonova, v letech 1992 až 2000 totiž dres červených oblékal. "Myslím, že náš tým má dobré šance na vítězství. Máme dobré hráče a hrajeme doma, kde nás skvěle podporují fanoušci," řekl Tichonov. I díky jeho brance remizovala Samara v minulém kole s Dinamem 2:2. Zatím se Křídla drží na šesté pozici s dvoubodovým odstupem na svého nadcházejícího soupeře.

Proti Dinamu nastoupil Jiří Jarošík na nezvyklé pozici středního obránce a při svém debutu v základní sestavě Samary si vedl dobře. V obraně lepí díru po zraněných spoluhráčích.

Bláznivé utkání sehrál Spartak proti Šinniku Jaroslavl. Úřadující vicemistr sice zvítězil 4:2, ale na výhru se dost natrápil, navíc Spartaku pomohlo tendenční rozhodování sudího Dorošenka, jenž za svůj "výkon" dostal i trest. Svěřenci trenéra Stanislava Čerčesova se naladili na vítěznou vlnu, vyhráli tři z posledních čtyř ligových duelů. Spartak střelecky táhne Brazilec Welliton, s šesti brankami nejlepší střelec soutěže. Skvěle také hraje Alexander Pavlenko, který si svými posledními výkony nahlas říká o reprezentační pozvánku. Naopak Radoslav Kováč po zranění nastupuje do zápasů jako střídající hráč a nic na tom nezmění ani duel proti Samaře.

Trenéři obou celků počítají ztráty. Domácí nemají k dispozici zraněné kvarteto Skvernjuk, Kovba, Leilton a Belozerov. Na marodce hostů je Paršivljuk.

Křídla S. - pravděpodobná sestava:

Lobos - Oh Bum Suk, Booth, Jarošík, Budylin - Escobar, Bober, R. Adžindžal, Oleg Ivanov, Tichonov - Savin.

Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:

Pletikosa - Jiránek, Filipenko, Stranzl, Ivanov - Baženov, Mozart, Kovalčuk, Pavlenko, Maidana - Welliton.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.00 - 2.25

Tip EuroFotbal.cz: 0

CSKA Moskva - FK Chimki

Na stadionu Dinamo hostí CSKA poslední FK Chimki. Oba kluby v minulém kole nezvítězily a především armádní klub to bude chtít napravit.

CSKA Moskva se honosí na papíře skvělou ofenzívou, ale za osm odehraných kol vsítilo jen sedm branek. V tomto ohledu patří mezi nejhorší mužstva v soutěži. CSKA do tohoto ročníku nevkročilo správnou nohou, remíza s podceňovaným Šinnikem v úvodním kole se s klubem táhne až doteď, naposledy se hráči autoritativního kouče Valerije Gazzajeva museli smířit s bezbrankovou remízou na hřišti sibiřského Tom Tomsk. V koncovce jsou totiž fotbalisté CSKA žalostní. Proti Chimki nemůže lodivod Gazzajev počítat se zraněným Ramonem, k dispozici stále není zadák Alexej Berezuckij.

Chimki se pokusí proti CSKA o překvapení, více se od Juščenkova mužstva nečeká. Hosté však určitě na odpis nejsou, CSKA totiž v této sezóně až nezvykle často ztrácí s trpaslíky – remíza s Šinnikem, prohra s Těrekem i Nalčem a uprostřed týdne další ztráta s Tomskem. Navíc FK Chimki už jednoho favorita o body obrali, ve třetím kole se rozešli smírně s favorizovaným Spartakem 3:3, o výhru přišli v nastaveném čase. FK Chimki jsou nejvíce zranitelní v zadních řadách, v této sezóně už stihli inkasovat dvacet branek, ta poslední znamenala domácí ztrátu proti Těreku (0:1).

V minulé sezóně byly zápasy CSKA – FK Chimki ve znamení remíz. (1:1, 0:0). Poslední střetnutí těchto celků se datuje na 08.08.2007, v osmifinále ruského poháru CSKA svého soka po výhře 2:0 vyřadilo.

CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:

Akinfeev - V. Berezuckij, Ignaševič, Grigorjev - Odiah, Aldonin, Šemberas, Krasič, Žirkov - Love, Jo.

FK Chimki - pravděpodobná sestava:

Berezovskij - Drozdov, Trivunovič, Stepanov, Jovanovič - Blatnjak, Pilipčuk, N. Čeh, Peršin - Antipenko, Nizamutdinov.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.00 - 13.00

Tip EuroFotbal.cz: 0

Těrek Groznyj - Amkar Perm

10. kolo ruské Premier Ligy uzavře nedělní utkání Těrek Groznyj – Amkar Perm. Utkají se týmy, které v minulém kole naplno bodovaly.

Utkání mezi Těrekem a Amkarem Perm bude řídit Vladimir Pettaj namísto původně nominovaného Vitalije Dorošenka. Po protestech Šinniku po utkání se Spartakem, které Dorošenko hrubě ovlivnil ve prospěch moskevského celku, mu byla pozastavena činnost.

V souboji s FK Chimki si Těrek připsal vůbec první venkovní vítězství v této sezóně, výhru mu vystřelil Slovák Radoslav Zabavník. Bývalý fotbalista Sparty však nebude trenéru Leonidu Nazarenkovi k dispozici, stojí totiž za žluté karty. Pro zranění chybí Dudnik a Romanovič, kterého v minulém kole zasáhl do krku Dragan Mrdja a obránce Těreku dokonce na krátkou chvíli upadl do bezvědomí. Dobrou zprávou pro Těrek je návrat útočníka Serdjukova, který stál tři zápasy za červenou kartu.

Amkar Perm přicestuje do hlavního města Čečenska bez stále zraněného záložníka Vitalije Grišina. Ve středu Amkar porazil silný Saturn 1:0 a díky výhře se udržel na překvapivé čtvrté pozici, Amkar patří mezi nejpříjemnější překvapení v devíti dosud odehraných kolech.

Odvetu za letošní pohár má přichystanou Těrek, v osmifinále Kubok Rossiji totiž nestačil na Amkar a byl vyřazen. V lize se celky střetly v ročníku 2005 (2:2, 0:0).

Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:

Lika - Dolgov, Džabrajlov, Soltajev, Iliev - Kulík, Essame, D. Lopez, Kuzmičev - Lahjalov, Adiev.

Amkar Perm - pravděpodobná sestava:

Gabulov - Sirakov, Belorukov, Popov, Gaal - Peev, Drinčič, Dujmovič, Starkov - Sikimič, Kušev.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.20 - 3.65

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články