Hlavní obsah

Skotsko: Celtic o titul, Hibernian o Pohár UEFA

Skotská Premier League dnes nabídne jediný zápas, v tom se však hraje o hodně. Celtic, hrající o titul, hostí Hibernian, který se stále nevzdal vidiny třetího místa a přímého postupu do Poháru UEFA.

Článek

Celtic FC - Hibernian FC  (neděle 13:30)

Předposlední kolo skotské nejvyšší soutěže zakončí souboj Celtiku, jenž má stále reálnou šanci získat mistrovský titul, s Hibernianem, který bojuje o třetí příčku zaručující účast v Poháru UEFA.

Pro Celtic to dnes bude velice těžké utkání, jelikož Hibs mají stále na dostřel třetí Motherwell, a tak se budou snažit podat co nejlepší výkon. Navíc fanoušci ze "zelené" části Edinburghu by rádi v příští sezoně viděli ve svém městě evropský pohár. Šance Celticu na zisk prvenství je stále velmi reálná. Svěřencům Gordona Stratchana stačí, když oba poslední zápasy vyhrají a rivalové z Rangers alespoň v jednom duelu vyjdou naprázdno. Vypadá to, že si zelenobílí načasovali formu na závěr sezony dokonale, vyhráli všech pět posledních utkání.

Stratchan doufá, že do základní sestavy bude moci zařadit kapitána týmu Stephena McManuse, jenž kvůli zranění lýtka vynechal poslední ligové utkání. Na hřišti se určitě neobjeví Andreas Hinkel, kterého by měl na pravém kraji obrany zastoupit Mark Wilson. Pouze z lavičky by měl zápas sledovat Scott Brown, Barry Robson se totiž v minulých střetnutích dostal do skvělé formy a byl oceněn cenou pro nejlepšího hráče skotské Premier League. Z rolí náhradníka se pravděpodobně bude muset spokojit Georgios Samaras. "Rádi bychom vyhráli, pak by se rozhodlo v posledním kole. Hibs na nás vlítnou, my na to jsme ale připraveni. Přes pět let s nimi svádíme velmi vyrovnané souboje, letos to nebude jiné. Hibernian je letos těžký soupeř pro spoustu týmů," prohlásil s respektem k soupeři Stratchan a dodal: "Jsem rád, že mám k dispozici kvalitní soupisku. Je vždy těžké z ní vybrat základní jedenáctku."

Letošní vzájemné měření sil těchto dvou celků je naprosto vyrovnané. Každý tým si jednou odnesl ze zápasů tři body, jedno utkání skončilo remízou 1:1.

Hibernian stále ťuká na dveře pohárové Evropy. K tomu, aby se jí zúčastnil, potřebuje vyhrát oba poslední zápasy a vzhledem k tomu, že dnes se tým Mixu Paatelainena postaví proti obhájcům titulu a poté přivítá na svém hřišti Motherwell, je jeho šance na vstup do "evropského společenství" velmi malá, zvlášť když z posledních pěti zápasů vyválčilo mužstvo z hlavního skotského města pouhé jedno vítězství. Minulý týden však uhrálo cennou remízu proti Rangers.

Paatelainen bude moci po karetním trestu přivítat zpět v týmu Colina Nishe, Guillaume Beuzelina a Thierry Gathuessiho. Do hry zřejmě nezasáhne Kevin McCann, který bojuje se zraněním kolene. Mimo hru je i středopolař Merouane Zemmama, jenž má zlomenou nohu. Hostující manažer věří, že jeho tým Celticu pořádně zavaří. "Doufejme, že si dnes vytvoříme dostatek šancí. Nebude to lehké, ale náš tým je kvalitní a jestli budeme hrát podle našich představ, jsem si jist, že uhrajeme dobrý výsledek," řekl Paatelainen.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.50 - 7.75

Reklama