Hlavní obsah

Inter může slavit titul, v boji o záchranu bude drama

Inter Milán může dnes slavit titul, pokud na domácí půdě zdolá o nic nehrající Sienu. Římskému AS už nezbývá nic než zdolat Bergamo a doufat. Milán bude hájit čtvrté místo v Neapoli, na jeho zavájíní čeká Fiorentina, ta hostí zachraňující se Parmu. Boj o udržení slibuje ještě velké drama, namočeno v něm je ještě sedm týmů.

Článek

Citta di Palermo - Sampdoria Janov  (neděle 15:00)

Na Stadio Renzo Barbera v Palermu se utká domácí US Città di Palermo se Sampdorií Janov. Domácí jsou ve středu tabulky, ale ještě mohou pokukovat po Poháru Intertoto, hosté museli díky po s Římem opustit šestou příčku, kterou si zajisté budou chtít vybojovat zpět.

Jak již bylo řečeno, Sampdoria byla sesazena z šesté pozice po prohře 0:3 s Giallorossi, navíc na vlastním stadionu. Její místo zaujalo Udinese a nyní se chystá v Janově opět velký obrat. Blucerchiati by chtěli vytvořit tlak na Udinese již vítězstvím v Palermu. Mezi Udinese a Sampdorií je pouze jednobodová mezera. Ovšem i současné sedmé místo je pro Sampdorii dobré, i to totiž zajišťuje start v Poháru UEFA. Finále poháru si totiž zahrají Inter s AS Řím, a tak se do Poháru UEFA kvalifikuje další tým z ligy.

"Nesmíme chybovat. Já nejsem nikdy spokojený, protože se pokaždé snažím o co nejvyšší umístění. Jsem potěšen a jsem hrdý kvůli tomu, jak se letošní sezóna vyvíjela. Nikdo nečekal, že se nám to podaří na první pokus. Pomýšleli jsme na Evropu, ale nikdo netušil, že to dokážeme hned v prvním roce a už vůbec ne, že budeme mít poháry zajištěné dvě kola před koncem ligy. Chtěl bych poděkovat svým hráčům. Dosáhli velmi důležitého cíle, ale stále je v tabulce co zlepšovat," chválil trenér hostí Walter Mazzarri.

V sestavě Blucerchiati nastane oproti utkání s Římem jedna jediná změna – Christian Maggio se navrátí na své místo v záloze, které mu přepustí Cristiano Zenoni. Luca Castellazzi, Ikechukwu Kalu, Stefano Lucchini a Sergio Volpi jsou stále mimo hru skrz zranění. Mazzarriho protějšek, Stefano Colantuono, chystá také jednu změnu v sestavě. Zraněný Mark Bresciano přenechá své místo Fabiu Casertovi. Na marodce Palerma setrvává obránce Ciro Capuano a brankář Samir Ujkani.

Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:

Federico Agliardi - Mattia Cassani, Giuseppe Biava, Leandro Rinaudo, Federico Balzaretti - Fábio Simplicio, Giulio Migliaccio - Boško Jankovič, Fabrizio Miccoli, Fabio Caserta - Amauri

Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:

Antonio Mirante - Daniele Gastaldello, Luigi Sala, Pietro Accardi - Christian Maggio, Paolo Sammarco, Angelo Palombo, Daniele Franceschini, Mirko Pieri - Antonio Cassano, Claudio Bellucci

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.00 - 3.20

Tip EuroFotbal.cz: 2

AS Řím - Atalanta Bergamo

Neděle nám přináší předposlední kolo italské Serie A, v němž přivítá AS Řím na svém stánku Atalantu Bergamo. Domácí hrají ještě o Scudetto a nic jiného než výhra pro ně nepřipadá v úvahu, naopak hosté jsou v poklidném středu tabulky a nemají oč hrát.

Luciano Spalletti, trenér domácího celku, varoval své hráče, že toto utkání je pro ně velmi důležité a že v něm prostě musí vyhrát. Giallorossi se nachází tři body za lídrem tabulky, Interem Milán, a tak si nemohou dovolit zaváhat. "V neděli musíme vykonat naši povinnost. Každý si myslí, že získáme všech šest bodů v posledních dvou utkáních, ovšem s Atalantou to bude velmi těžký zápas. Samozřejmě se pokusíme oba zápasy vyhrát, avšak záleží na tom, jak bude hrát Inter. Musíme prostě věřit, že Inter tento víkend ztratí body," řekl Luciano Spalletti.

Inter nastoupí po prohraném milánském derby na svém San Siru proti Sieně. Toskánci sice dokázali sebrat všechny tři body Juventusu, ale Spalletti a jeho svěřenci vědí, že šance na škobrtnutí Nerazzurri jsou velmi malé. "Máme již malou šanci na zisk titulu. Při ohlédnutí zpět to byla domácí remíza s Livornem, která nám velmi zeslabila naděje. Ovšem naděje umírá poslední a možná Siena nám podá pomocnou ruku," prohlásil záložník Marco Cassetti.

Atalanta po nepřesvědčivých výkonech konečně v minulém kole zvítězila. Obětí se stalo AS Livorno, které si ze stadionu Azzurri d’Italia odvezlo porážku 2:3. Bergamaschi tak de facto odsoudili Livorno k sestupu. "V neděli musíme dělat svou práci. Respektuji Řím. Má skvělou formu, ale my se pokusíme hrát naší hru, tak jako během celé sezóny," statečně prohlásil trenér Bergama Luigi Del Neri.

Domácí budou postrádat již déle zraněné trio Francesco Totti, Matteo Ferrari a Rodrigo Taddei. Bergamaschi určitě odstartují bez záložníka Tiberria Guarenteho, ale nad startem nejlepšího střelce týmu, Cristiana Doniho, visí otazník. V týdnu měl poraněný kotník a není jisté, zda-li se stihne dát do pořádku.

AS Řím - pravděpodobná sestava:

Alexander Doni - Marco Cassetti, Philippe Mexes, Christian Panucci, Max Tonetto - Alberto Aquilani, Daniele De Rossi - Alessandro Mancini, Simone Perrotta, Cicinho - Mirko Vučinič

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:

Ferdinando Coppola - Caludio Rivalta, Leonardo Talamonti, Maximiliano Pellegrino, Gianpaolo Bellini - Adriano Ferreira Pinto, Diego De Ascentis, Simone Padoin, Zlatan Muslimovič - Cristiano Doni, Sergio Floccari

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 11.75

Tip EuroFotbal.cz: 1

Inter Milán - AC Siena

V Itálii vrcholí souboj o titul a po předposledním 37. kole již může být o držiteli Scudetta rozhodnuto. Na San Siro přijíždí Siena a domácí obhájce mistrovského titulu Inter Milán si nebude chtít nechat ujít již několikátý mečbol. Naposledy se to Nerazzurri nepovedlo v utkání s městským rivalem AC, kdy prohrál 2:1. Tentokrát do utkání s dvanáctou Sienou, která již v podstatě nemá o co hrát, vstupuje jako favorit a titul je blízko.

Trenér domácích Roberto Mancini tvrdí, že podobnou koncovku ligového ročníku, která nyní nastala, očekával. Pokud Inter v neděli porazí Sienu, bude rozhodnuto a Nerazzurri získají třetí titul v řadě.

"Po tom, co se událo v posledních týdnech, jsem očekával, že právě tento zápas bude klíčovým," přiznává Mancini. "Nečekal jsem, že to bude například ten proti AC, protože jsem věděl, že Řím body ztrácet nebude. Byl jsem přesvědčen, že do posledních dvou zápasů sezony budeme vstupovat se tříbodovým náskokem a je to tu. Byl to náš cíl a já nevidím žádný problém."

Inter se v posledních týdnech výrazně zlepšil a výsledkem toho je postup do finále Coppa Italia přes římské Lazio. Při utkání se Sienou se navíc bude moci spolehnout na vynikající diváckou kulisu, jelikož pořadatelé hlásí vyprodáno. Domácí se budou muset opět obejít bez svého nejlepšího střelce Zlatana Ibrahimoviče, jenž má poraněné koleno. Zranění jsou také Luis Figo a Christian Chivu. Dobré zprávy naopak panují kolem zdravotního stavu Dejana Stankoviče, jenž se již dal do pořádku a bude připraven.

Siena do Milána přijíždí se skvělou bilancí. Bianconeri v posledních osmi zápasech utrpěli jedinou porážku a v minulém kole si navíc dokázali poradit s favorizovaným Juventusem. Siena se nyní nachází na 12. místě, což se může považovat za úspěch, ale její kouč Mario Beretta stále tvrdí, že je o co hrát. "Stále máme o co hrát. Pořád je tu něco, čeho bychom chtěli do konce sezony dosáhnout," říká Beretta. "Chceme v posledních dvou zápasech získat minimálně dva body a pokořit tak dosavadní klubový rekord v počtu získaných bodů. Ten je nyní 43 bodů."

Bianconeri budou mít k utkání k dispozici téměř kompletní kádr. Jediným absentujícím bude suspendovaný Valerio Bertotto.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:

Julio Cesar - Maicon, Burdisso, Materazzi, Maxwell - Vieira, Zanetti, Cambiasso - Stankovič, Balotelli, Cruz

AC Siena - pravděpodobná sestava:

Manninger - Ficagna, Portanova, Loria, De Ceglie - Vergassola, Codrea, Galloppa - Kharja, Locatelli, Maccarone

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.10 - 7.50 - 17.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Udinese Calcio - Cagliari Calcio

Předposlední kolo italské nejvyšší soutěže nám na Stadio Friuli nabídne zajímavé utkání. Proti sobě se zde postaví domácí Udinese a Cagliari. Pro obě strany to bude klíčové utkání, které pravděpodobně rozhodne o tom, jak se bude letošní sezona hodnotit. Zatímco Udinese drží šestou pozici a tím pádem i evropské poháry, Cagliari na opačném pólu tabulky bojuje o záchranu.

Domácí útočník Fabio Quagliarella své spoluhráče vyzval, aby v posledním domácím utkání sezony zvítězili a odměnili tak věrné fanoušky. "Chceme našim fanouškům dát dárek v podobě vítězství a poděkovat jim tak za uplynulou sezonu," prohlásil. Udinese může být s letošní sezonou nadmíru spokojeno, jelikož bude hrát evropské poháry, o čemž se jim před začátkem sezony nejspíše ani nesnilo. Hlavním cílem v úvodu sezony bylo vyhnutí se sestupovým blamážím. "Máme pořád malou naději na čtvrté místo, ale nesmíme zapomenout, že kvalifikování do Poháru UEFA je obrovským úspěchem," zdůrazňuje Quagliarella. "Proti Cagliari nás ovšem nečeká nic lehkého, jelikož v posledních týdnech se jejich výkony neustále zlepšují a nyní jsou jedním z nejlepších celků ligy," upozorňuje na sílu soupeře domácí útočník.

Pohled na tabulku sice říká, že Udinese má jistotu Poháru UEFA, ale i přesto ještě nemusí mít vyhráno. Zatím totiž neobdržel od UEFY potřebnou licenci, podobně jako šest dalších italských klubů.

Pasquale Marino, kouč Bianconeri, udělá v sestavě oproti poslednímu vítěznému zápasu s Empoli jen jednu změnu. V obraně se místo Tomáše Zápotočného objeví Aleksandar Lukovič. Christian Obodo, Gyan Asamoah, Felipe a Damiano Ferronetti zůstávají mimo hru kvůli zranění.

Na druhé straně barikády stojí trenér Davide Ballardini, jenž své svěřence varoval, aby zápas nijak nepodcenili, jelikož záchranu ještě nemají jistou a každý bod je důležitý. Rossoblu ale mají před sestupovým pásmem náskok čtyř bodů poté, co senzačně porazili Fiorentinu a udržení je blízko. Oproti svému protějšku udělá Ballardini v sestavě změn hned několik. Na pravém kraji obrany nahradí zraněného Francesca Pisana Paolo Bianco a v záložní řadě nastoupí místo suspendovaného Contiho Pasquale Foggia. Po zranění se do sestavy vrací Robert Acquafresca, takže na lavičku se přesune Alessandro Matri. Na listině zraněných doplní Pisana Ferri.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:

Handanovic - Zapata, Coda, Lukovič - Mesto, D'Agostino, Inler, Dossena - Pepe, Quagliarella, Di Natale

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:

Storari - Bianco, Lopez, Canini, Agostini - Fini, Cossu, Biondini - Jeda - Acquafresca, Foggia

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.70 - 3.95

Tip EuroFotbal.cz: 10

AS Livorno - FC Turín

Jeden z těch méně sledovaných soubojů se odehraje v neděli v Livornu, kde místní celek AS přivítá FC Turín. Livorno již dlouho leží na úplném dně italské ligové tabulky, ale dvě kola před koncem má ještě alespoň teoretickou šanci na udržení. Turín je na tom o poznání lépe, jistotu záchrany ale ještě nemá.

Turínští díky minulé domácí výhře nad Neapolí o něco odskočili od sestupových pozic, od osmnácté Parmy je dělí tři body. Závěrečná kola budou ještě v mnohém zajímavá. Fotbalová matematika hovoří jasně: Livorno musí vyhrát oba zbývající duely a doufat v neúspěch jeho konkurentů. Pokud ale v Livornu zvítězí Turín, zajistí si tak udržení a zpečetí krutý osud Livorna. Bude to tedy velké drama, FC Turín je v psychické výhodě. Jinak řečeno - Livorno musí, Turín může. Méně slavný turínský klub táhne v boji o bytí a nebytí v Serii A italský reprezentant Alessandro Rosina, jehož jméno má na svém seznamu potenciálních posil zapsáno několik mocných italských velkoklubů.

Livornský kouč Fernando Orsi věří i přes nepříznivou situaci v úspěch svého mužstva. "Letošní rok je pro nás hořkou pilulkou. Tlak, který je v posledních na mé hráče vyvíjen je důsledkem špatných výsledků v průběhu sezony. Přesto vše však věřím, že mí chlapci proti Turínu zatnou zuby a budou se rvát o místo na výslunní. Vždyť přeci jde o všechno," okomentoval trenér nezáviděníhodnou situaci. V posledním zápase Livorno podlehlo Atalantě Bergamo, Orsi ale navzdory prohře viděl ve výkonu svých svěřenců samá pozitiva. "Tým je v dobré formě i psychickém rozpoložení, čemuž nasvědčoval i zápas v Bregamu, kde jsme při troše štěstí klidně mohli zvítězit," uzavřel Orsi.

Také jeho protějšek De Biasi mluví o důelžitém zápase. "Utkání v Livornu pro nás bude klíčovým. Předešlá výhra nad silnou Neapolí se stala možná nejdůležitějším momentem sezony. Svíráme svůj osud pevně ve svých rukou a já doufám, že v Livornu žádné překvapení nepřipustíme," uvedl.

Orsiho tým krutě poznamenal incident z konce minulého zápasu, kdy se hráči Livorna v tunelu dostali do křížku se soupeřem a pořadateli. Sezóna už kvůli trestu skončila pro trojici Alessandro Grandoni, Emanuele Filippini a Giovanni Pasquale, trest pro zápas s Turínem navíc dostali David Balleri, Antonio Filippini a Simone Pavan. Gianni de Biasi na druhé straně bude postrádat Nicolu Ventolu, jenž laboruje s poraněným kotníkem. Dobrou zprávou pro něj je návrat Aima Diany.

AS Livorno - pravděpodobná sestava:

Amelia - Melara, Knezevič, Galante, Pulzetti - Giannichedda - Loviso, De Vezze, Bergvold - Diamanti, Rossini.

FC Turín - pravděpodobná sestava:

Sereni - Motta, Di Loreto, Lanna, Pisano - Corini, Diana, P. Zanetti - Rosina - Di Michele, Stellone.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.30 - 1.80

Tip EuroFotbal.cz: 0

Juventus Turín - Calcio Catania

Calcio Catania přijede v rámci 37. kola Serie A vyzvat na Delle Alpi třetí Juventus Turín. Stará dáma má již jasno, nemůže být ani druhá, ani čtvrtá. Ovšem Catania se nachází bod od sestupu, a tak musí sbírat body, kde se dá.

V minulém kole prohráli svěřenci Waltera Zengy na svém Stadio Angelo Massimino s přímým konkurentem v boji o záchranu, Regginou Calcio, 1:2. K tomu přišla pro Sicilany další rána v podobě vypadnutí z domácího poháru. Tentokráte byli Rossazzurri krátcí na AS Řím. Zenga byl po utkání s Římem vcelku zklamaný, neboť Coppa Italia byl jediný způsob, jak zachránit letošní sezónu. Ovšem nyní je před Catanií jiný úkol - vyhnout se sestupu.

"Spadli jsme zpět dolů po nedělní porážce (s Regginou), která nás velmi ovlivnila," řekl Walter Zenga po vypadnutí z Coppa Italia. "Utkání mohlo dopadnout mnohem lépe, ale hráči se v druhé půli už viděli v Turíně. Ovšem obzvláště v prvním poločase jsme však ukázali, že umíme hrát i proti silným. Nicméně občas vás některé události zaskočí a nechají vám hořkou chuť v puse. Nyní budeme hrát o záchranu až do poslední chvíle. Nejsme ti, kteří se lehce vzdávají."

Dále trenér Rossazzurri dodal: "Je to smůla, že jsme se nedostali do finále. Mohla to být pro město obrovská čest. Výsledek to však byl spravedlivý, navíc remízovat s AS Řím v semifinále je skvělé." Svěřenci Waltera Zengy se budou snažit v Turíně vyhnout třetí po sobě jdoucí prohře. Hosté přijedou na Delle Alpi takřka v plné síle, chybět bude pouze nejlepší střelec týmu Gionathan Spinesi.

Jak již bylo řečeno, Juventus má zajištěnou třetí příčku a zbytek sezóny by pro něj měl mít spíše exhibiční charakter. Nicméně útočníci Bianconeri, David Trezeguet a Alex Del Piero, mají o motivaci postaráno. Trezeguet má na kontě 19 zásahů a Del Piero pouze o jeden méně. Oba tak mají možnost ještě získat titul Capocannoniere pro nejlepšího střelce ligy.

Juventus měl ještě minulý týden naději, že skončí druhý. Ovšem Bianconeri nečekaně podlehli Sieně 0:1 a musí se spokojit s předkolem Ligy mistrů. "Očekával jsem trošku více, ale užívali jsme si fantastickou sezónu a třetí místo je pro nás letos maximum," řekl president klubu Giovanni Cobolli Gigli. Domácímu celku bude chybět zraněný Vincenzo Iaquinta a suspendovaný Cristian Molinaro.

Juventus Turín - pravděpodobná sestava:

Gianluigi Buffon - Jonathan Zebina, Nicola Legrottaglie, Giorgio Chiellini, Zdeněk Grygera - Mauro Germán Camoranesi, Mohamed Sissoko, Antonio Nocerino, Pavel Nedvěd - David Trezeguet, Alessandro Del Piero

Calcio Catania - pravděpodobná sestava:

Ciro Polito - Gennaro Sardo, Christian Terlizzi, Lorenzo Stovini, Rocco Sabato - Davide Baiocco, Marco Biagianti, Giacomo Tedesco, Juan Manuel Vargas - Giuseppe Colucci, Giuseppe Mascara

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.25 - 4.80

Tip EuroFotbal.cz: 0

Reggina Calcio - Empoli FC

Na stadionu Oreste Granillo v Kalábrii přivítá domácí Reggina fotbalisty Empoli. Ani jeden z týmů ještě nemá jistotu startu v příštím ročníku Serie A. Reggina se může po tomto kole za jistých okolností zachránit a hostující Empoli si může v případě porážky zpečetit sestup.

Reggina ukázala v minulých dvou kolech bojového ducha, když dokázala zvítězit v domácím prostředí nad Parmou (2:1), a stejným výsledkem i na půdě dalšího o záchranu bojujícího celku, Catanie. Svěřenci trenéra Nevia Orlandiho se díky těmto šesti bodům dostali ze sestupových vod, na které mají nyní náskok dvou bodů. Regginu čeká včetně utkání s Empoli ještě těžká práce na půdě Cagliari, a tak by si neměla dovolit v tomto utkání bodově ztratit.

Empoli je v mnohem horší situaci. Na rozdíl od Regginy nemá situaci ve svých rukou a musí také čekat na zaváhání svých protivníků v boji o záchranu. Celou situaci si Empoli zkomplikovalo, když před domácím publikem podlehlo Udinese 0:1. Týmu trenéra Gigiho Cagniho patří v současnosti předposlední příčka se třiatřiceti body se ztrátou dvou bodů na nesestupovou pozici. Do konce zbývají jen dvě utkání, a tak je velmi pravděpodobné, že Empoli opustí nejvyšší soutěž. S týmem se také rozloučí trenéra Gigi Cagni, jenž svůj odchod už dříve avizoval.

Zápasy těchto týmů jsou velice vyrovnané. V 18. kole se střetly na stadionu Carla Castellaniho a rozešly se smírně 1:1. Stejným výsledkem skončilo i utkání v minulé sezoně. Empoli má ale na stadion Oreste Granillo špatné vzpomínky. Při poslední návštěvě si odvezlo debakl 1:4.

Takřka kompletní Reggině bude chybět pouze vykartovaný Salvatore Aronica. Na straně hostujícího Empoli je situace poněkud složitější. Na listině zraněných jsou stále Nicola Pozzi, Gianluca Musacci a Levan Mčedlidze. Stejně jako domácí Salvatore Aronica nenastoupí kvůli trestu Alessandro Budel.

Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:

Andrea Campagnolo – Maurizio Lanzaro, Carlos Adrián Valdez, Bruno Cirillo, Andrea Costa - Edgar Barreto, Luca Tognozzi, Francesco Modesto – Francesco Cozza, Franco Brienza – Nicola Amoruso

Empoli FC - pravděpodobná sestava:

Daniele Balli – Andrea Raggi, Lino Marzoratti, Felice Piccolo, Vittorio Tosto – Antonio Buscè, Davide Moro, Claudio Marchisio, Luca Antonini – Ighli Vannucchi, Sebastian Giovinco

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.15 - 3.85

Tip EuroFotbal.cz: 10

FC Janov - Lazio Řím

Ve 37. kole přivítají fotbalisté FC Janov trápící se Lazio Řím. Oběma týmům se v poslední době nedaří. Janovští prohráli doma s Empoli a v Parmě, přesto jsou však v mnohem lepší situaci než hosté. Lazio totiž čeká na vítězství už sedm utkání.

Janovští bojovali s městským rivalem Sampdorií o pohárové příčky, jenomže poslední dvě porážky znamenaly konec nadějí na přímý postup do Poháru UEFA. Naději však dodalo semifinále italského poháru - do finále se totiž dostaly Inter a AS Řím, místo v Poháru UEFA se tak přesunulo do ligy a z osmé příčky, kterou Janov momentálně okupuje, vede cesta alespoň do Poháru Intertoto. Teď ji tedy musí udržet, zezadu dotírají Neapol, Palermo a Bergamo.

Lazio prožívá rozporuplnou sezonu. Biancocelesti v loni skončili na bronzové příčce, a tak hráli Ligu mistrů, kde ovšem díru do světa neudělali. A ještě horší to bylo v domácí soutěži. Špatné výkony a především výsledky znamenaly v jednu chvíli boje o záchranu, a jen co se dal tým nějakým způsobem dohromady, přišla další krize. Římané čekají na vítězství už sedm zápasů, což je velice žalostné a třináctá příčka je jednoznačný propadák. Po domácí porážce s Palermem (1:2) se spekulovalo o odvolání trenéra Delia Rossiho. Pro něho by se v případě neúspěchu jednalo možná o poslední utkání. Jediná cesta do pohárové Evropy vedl skrze domácí pohár, jenomže Lazio nezvládlo odvetné semifinálová utkání s Interem a prohrálo 0:2.

Janov trápí početná marodka. Trenéru Gianu Pierou Gasperinimu budou chybět kvůli zranění Matteo Paro, Matias Masiero, Anthony Vanden Borre a Julio Leon. Jakoby nebylo problémů dost, vykartovaní jsou Domenico Criscito a Marco Di Vaio. Laziu budou scházet pouze Mourad Meghni a Modibo Diakité.

FC Janov - pravděpodobná sestava:

Rubinho – Abdoulay Konko, Cesare Bovo, Antonio Lucarelli – Marco Rossi, Omar Milanetto, Ivan Juric, Fabiano – Wilson, Marco Borriello, Giuseppe Sculli

Lazio Řím - pravděpodobná sestava:

Marco Ballotta – Luciano Zauri, Sebastiano Siviglia, Emilson Cribari, Aleksandar Kolarov – Stefano Mauri, Ousmane Dabo, Valon Behrami – Cristian Ledesma – Goran Pandev, Tommaso Rocchi

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 2.75 - 4.40

Tip EuroFotbal.cz: 0

Neapol SSC - AC Milán

AC Milán bude ve 37. kole hájit náskok jednoho bodu před pátou Fiorentinou a domácí Neapol bude zase útočit na osmou příčku, kterou v současnosti drží FC Janov. Oba soupeři se na stadionu San Paolo střetnou po více než sedmi letech.

Neapolští fotbalisté v minulém kole prohráli 1:2 v Turíně s místním FC a v utkání s Milánem by si chtěli spravit chuť. Neapol má navíc o motivaci také postaráno, hraje ještě o osmé místo, které zaručuje účast v Poháru Intertoto, z něhož vede krátká cesta do Poháru UEFA. Trenér Edoardo Reja byl z výsledku proti Turínu zklamaný, přesto je s prací svého týmu v letošní sezoně spokojený a i příští rok se objeví na lavičce Neapole.

AC Milán zvládl úspěšně městské derby a jelikož Fiorentina podlehla Cagliari, dostali se svěřenci Carla Ancelottiho na vytoužené čtvrté místo, které zajišťuje start ve třetím předkole Ligy mistrů. Skvělou formu nabrali v posledních utkáních Fillipo Inzaghi a Kaká. Především italský kanonýr se rozstřílel v pravý čas. Pokud Rossoneri zápas s Neapolí zvládnou, pak budou už velice blízko ke konečné čtvrté pozici. Poslední utkání totiž Milán hraje před domácím publikem s Udinese Calcio.

Poslední střetnutí obou týmů skončilo divokým vítězstvím AC Milán. Na San Siru se tenkrát zrodil výsledek 5:2. V utkání debutoval v dresu Rossoneri mladíček Alexandre Pato, tentokrát však nejspíše začne na lavičce náhradníků. Kromě utkání, které skončilo 5:2, došlo k vzájemnému souboji naposledy až v roce 2001. Tenkrát se oba týmy rozešly bez branek.

Domácím bude nadále chybět střelec Marcelo Zalayeta a Rullo. Vykartovaní jsou Manuele Blasi a Fabiano Santacroce. Také AC Milán nemůže dlouhodobě počítat se svým střelcem Ronaldem. Dále trenéru Ancelottimu nebudou k dispozici Paolo Maldini, Emerson a brankář Nelson Dida, se kterým údajně vedení Milána již nepočítá.

Neapol SSC - pravděpodobná sestava:

Nicolas Navarro – Paolo Cannavaro, Matteo Contini, Maurizio Domizzi – Daniele Mannini, Pazienza, Walter Gargano, Marek Hamšík, Savini – Sosa, Ezequiel Lavezzi

AC Milán - pravděpodobná sestava:

Zeljko Kalač – Daniele Bonera, Alessandro Nesta, Kakha Kaladze, Marek Jankulovski – Gennaro Gattuso, Massimo Ambrosini, Cristian Brocchi - Kaká, Clarence Seedorf – Fillipo Inzaghi

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.50 - 5.00 - 1.30

Tip EuroFotbal.cz: 2

ACF Fiorentina - FC Parma

Ve předposledním 37. kole italské nejvyšší soutěže na sebe na Stadio Artemio Franchi narazí domácí Fiorentina a Parma. Fialky nedokázaly už dvakrát za sebou vyhrát a v posledním kole přišly o vytouženou čtvrtou pozici zajišťující Ligu mistrů. O co bojovat má ale také Parma, která je stále v sestupovém pásmu, na záchranu ztrácí bod.

Fiorentina prožívá opravdu mizerné období. Nejprve vypadla v semifinále Poháru UEFA, kdy ji po pokutových kopech vyřadili Rangers, následně v lize podlehla zachraňujícímu se Cagliari a ztratila vytouženou čtvrtou pozici. Tu nyní okupuje AC Milán, který má jednobodový náskok. Domácí obránce Alessandro Gamberini ovšem stále věří v zisk čtvrtého místa. "Tým se již vzpamatoval a nyní se soustředí na zbylé dva zápasy, ze kterých si chceme odnést šest bodů. Stále věříme a na závěr sezony se musíme plně koncentrovat, protože nás nečekají lehké zápasy. V posledních dnech jsme se dali po několika zklamáních opět dohromady a chceme se dostat zpět na čtvrté místo," řekl pro klubové stránky.

Nejenom prohru, ale také červenou kartu si Fialky odnesly z posledního ligového utkání. Potrestaným byl Adrian Mutu, jenž si vysloužil dvouzápasový trest a letos již fialový dres neoblékne. Suspendovaný je také levý obránce Manuel Pasqual, takže Massimo Gobbi a Daniel Osvaldo jsou připraveni v obraně a v útoku, zaskočit. Trest si již odpykal Riccardo Montolivo a ve středové formaci nahradí Zdravka Kuzmanoviče. Mimo hru jsou zranění Christian Vieri, Daniele Cacia a Dario Dainelli.

Trenér hostů Hector Cuper svým svěřencům zdůraznil, že pokud chtějí uspět, musí si věřit. Parma v posledním kole získala po vítězství nad Janovem cenné tři body a od udržení jí dělí jediný bod. "Slyšel jsem, jak lidé říkají, že musíme doufat," řekl Cuper. "Ale my nesmíme doufat. Musíme si věřit a jít do utkání s tím, že ho vyhrajeme."

Sestava Parmy dozná několika změn. V obraně nastoupí místo Marca Rossiho Massimo Paci a v záloze dostane před Francescem Parravicinim přednost Luca Cigarini. Zranění jsou Lucca Bucci, Bernardo Corradi, Domenico Morfeo a Andrea Pisanu, suspendovaný je Fernando Couto.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:

Frey - Jorgensen, Ujfaluši, Gamberini, Gobbi - Kuzmanovič, Liverani, Montolivo - Santana, Pazzini, Osvaldo

FC Parma - pravděpodobná sestava:

Pavarini - Coly, Falcone, Paci, Castellini - Gasbarroni, Morrone, Cigarini, Mariga - Reginaldo, C. Lucarelli

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.65 - 4.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reklama