Hlavní obsah

Dnes se Švédskem, ve čtvrtfinále rovněž?

Eurotip.cz

Češi mají postup do čtvrtfinále jistý, ale stále neznají svého soupeře. Skupina E je velmi zamotaná a těžko odhadovat, jak vše nakonec dopadne. Nejpravděpodobnější variantou je však čtvrtfinálový souboj se Švédskem, se kterým se Češi utkají v posledním zápase osmifinálové skupiny.

Článek

Český výběr má za sebou těžké utkání s Běloruskem, ve kterém si vybojoval postup do čtvrtfinále až na nájezdy. „Spadlo ze mě napětí, protože jsme hráli o bytí a nebytí. Víte, jak může být v hokeji během chvíle všechno jinak,“ konstatoval po utkání kouč Alois Hadamczik, jehož tým může jen těžko polemizovat s kým se utká v souboji o semifinále. „Tohle neovlivníme, systém je daný. Určitě nebudeme spekulovat, v utkání chceme vyhrát,“ říká trenér k dnešnímu souboji se Švédskem.

V něm plánuje nechat odpočívat některé hráče, jisté je především to, že se v brance neobjeví Milan Hnilička. „Je to velmi pravěpodobné, některým zkušeným hráčům dáme volno. V tempu ponecháme obránce, mezi útočníky chceme zapojit ty, kteří se teď do hry nedostali. Nebo hráli málo,“ řekl jasně Hadamczik.

„Budeme hrát svůj hokej. Přijeli jsme sem, abychom získali medaili, máme tým tak kvalitní, že může pomýšlet i na nejvyšší mety. V tom případě je nám jedno, s kým budeme hrát. Každý zápas je těžký,“ nechal se slyšet útočník Aleš Kotalík.

Švédsko hned na úvod šampionátu překvapilo těsnou výhrou 6:5 s Běloruskem, kterou však nyní všichni vidí jinak. Bělorusové totiž dokázali ještě více potrápit Rusy i Čechy, když s oběma prohráli až na trestná střílení. Následně si výběr Tří korunek vesele zastřílel proti Francii, ale pak překvapivě nestačil na Švýcarsko. Dánsku nadělili Švédi 8 branek, a včera svedli vyrovnaný souboj s Rusy, který svou brankou z poslední minuty zápasu rozhodl Ovečkin.

Na výhru Česka si u sázkové kanceláře bwin můžete vsadit na kurs 2.20. Kdo věří remíze, sází na kurs 4.20. Švédi jsou podle bookmakerů mírným outsiderem a na jejich výhru je kurs 2.55.

Reklama