Hlavní obsah

Kiefer před domácím publikem umí zahrát

Po turnaji série Masters v Římě je na programu hned další neméně prestižní podnik v Hamburku. Domácí fanoušci vkládají své naděje do Nicolase Kiefera, který se v úvodním kole střetne s Paul-Henrim Mathieuem.

Článek

Papírovým favoritem je v žebříčku lépe postavený Francouz, který Kiefera dokázal porazit ve třech setech před dvěma lety v Indian Wells. O rok později však německý tenista vrátil svému soupeři porážku v Bombaji, kde zvítězil poměrně hladce po setech 6-4 a 6-3.

Dnešní souboj tak dostane jednoho z hráčů do vedení, a jak už bylo zmíněno, předzápasové prognózy hovoří, že to bude Paul-Henri Mathieu. V tuto chvíli 20. hráč světa se na začátku sezony potýkal se zraněním nohy, díky kterému skrečoval čtvrtfinále úvodního grandslamu v Melbourne. Měsíc na to už byl naprosto v pořádku, což jasně dokázal svou účastí v semifinále podniku v Marseille.

Špatně si nevedl ani na turnajích v Dubaji, Indian Wells a Miami, ale dále než do osmifinále nikde nepostoupil. Povedlo se mu to až před 14 dny v Mnichově, kde prohrál v semifinále s Bolellim a to v tiebreaku třetího setu. V Římě na tento výsledek navázat nedokázal, jelikož hned na úvod podlehl Karlovičovi.

Nicolas Kiefer patří už dlouhá léta ke světové tenisové elitě, ale 31letý Němec už začíná pomalu pokukovat i po tenisovém důchodu. Přesto stále patří do Top 50 a dokáže udělat zajímavý výsledek. To letos potvrdil v Miami, kde dokráčel do 3. kola, v němž podlehl ve třech setech Nadalovi. V Monte Carlu si sice poradil na úvod s Marinem Čiličem, ale na krajana Kohlschreibera už nestačil. Ještě hůře si vedl minulý týden v Římě, kde prohrál v prvním kole s J. C. Ferrerem.

Na výhru Mathieuho vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.35. O pět let starší Kiefer je podle bookmakerů outsiderem a vsadit si na něj můžete s kursem 2.70.

Reklama