Hlavní obsah

Davyděnko by měl srovnat bilanci s Ljubičičem

Mario Ančič v Hamburku nestartuje a chorvatské barvy tak musí hájit jiní. Do druhého kola prošli Ivo Karlovič s Ivanem Ljubičičem, Marin Čilič nestačil na Safina. Ruský tenista se může dnes stát osudným i Ljubičičovi, které změří síly s Nikolajem Davyděnkem.

Článek

Chorvata rozhodně nečeká lehký zápas, ale na Davyděnka umí zahrát. Rus sice vyhrál úvodní dva vzájemné zápasy v letech 2003 a 2004, ale poslední tři souboje vyzněly vítězně pro Ljubičiče. Poslední skalp si připsal loni v Rotterdamu, ale nutno podotknout, že se na něj velmi nadřel, jelikož ho vybojoval až v tiebreaku třetího setu.

Nikolaj Davyděnko tak má svému sokovi co vracet a jeho momentální forma značí, že by měl přijít úspěšný reparát. V tuto chvíli světová čtyřka patří zároveň mezi elitní antukáře a v Hamburku by tak neměl mít problémy. Loni však rodák z ukrajinského Severodoněcku neprožil nikterak slavnou sezonu, i když ji zakončil v Top 5. Vyhrát totiž dokázal pouze domácí turnaj v Moskvě a na žádném jiném podniku nehrál ani finále. Osudným se Davyděnkovi stávalo především semifinále, které si zahrál dokonce šestkrát. Mezi nejlepšími čtyřmi nechyběl na Roland Garros a US Open, ale v obou případech prohrál s Rogerem Federerem.

V úvodu letošní sezony pokračoval v podobném duchu, když v Dauhá vypadl v semifinále s Andym Murrayem. Tradičně ne moc dobře si Rus vedl na Australian Open, kde prohrál v osmifinále s krajanem Južným. Další z klopýtnutí v semifinále si připsal v Dubaji a v Indian Wells nepostoupil ani do osmifinále. Vše se v dobré obrátilo až na Sony Ericsson Open, kde porazil Gulbise, Bolelliho, Ančiče, Tipsareviče, Roddicka a ve finále i Nadala.

Po úspěšném daviscupovém souboji s českou reprezentací přicestoval do Estoril a svou formu zúročil v postup do finále. V něm však skrečoval a titul mohl slavit Federer. Uplynulo jen pár dnů a Davyděnko jakoby žádné problémy neprodělal. V Monte Carlu totiž dokázal postoupit do semifinále, v němž byl nad jeho síly Rafael Nadal. Tak úspěšný nebyl už v Římě, jelikož ve třetím kole prohrál tiebreak třetího setu s Tommym Robredem. V Hamburku tak má co napravovat a to i proto, že v německém přístavním městě loni vypadl rovněž hned v první polovině týdne.

Úvodním soupeřem Rusovi dnes bude Ivan Ljubičič, který po špatném startu do sezony prožil úžasný únor. Nejdříve si dokráčel pro vítězství na prestižním challengeru v Jižním Londýně a následně dokázal postoupit do finále i na domácím halovém podniku v Záhřebu, když v ryze chorvatském semifinále porazil svého velkého kamaráda Maria Ančiče. „Byl to velmi obtížný zápas, ve kterém rozhodly detaily. Je vždy jedinečné vyhrát turnaj před domácím publikem,“ řekl po utkání současný 29. hráč světa, který ve finále překvapivě prohrál se Sergejem Stachovskijem i přes vynikající servis.

Na svou tradiční zbraň spoléhal i v Indian Wells, kde dokázal porazit krajana Čiliče a překvapivě i Španěla Robreda. Ve třetím kole však skončil na raketě Federera. V Miami vypadl hned na úvod se Santorem, v Monte Carlu nenašel recept na Djokoviče a v Římě prohrál s Darcisem. 24letému Belgičanovi však porážku okamžitě vrátil nyní v Hamburku, a postoupil tak do druhého kola.

Z předchozích odstavců je poměrně jasné, koho dnes bookmakeři staví do role favorita - na Davyděnkovo vítězství si můžete vsadit s kursem 1.17. Sázku na postup chorvatského tenisty ocenili experti bwin kursem 3.88.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články