Hlavní obsah

Překvapí Pardubice favorizovaný Nymburk?

Eurotip.cz

Basketbalisté Nymburka dnes vstoupí do semifinále play-off Mattoni NBL. Jednoznačně největšímu favoritovi na celkové prvenství se pokusí překazit plány ambiciózní Pardubice, které si ve čtvrtfinále poradily s Děčínem.

Článek

Nymburští prohráli za celý dosavadní průběh letošní sezony vyjma zápasů v ULEB Cupu pouze v říjnu s Novým Jičínem. Ve všech ostatních duelech nepoznali hořkost porážky, což jasně potvrzují i v play-off. S mužstvem A Plus Brno totiž neměli ve čtvrtfinále sebemenší problém a hladce postoupili v nejkratším možném termínu.

Nyní čeká Nymburk semifinále, do něhož opět vstoupí v roli jasného aspiranta na postup. „Především jsme rádi, že začínají semifinálové souboje, čekali jsme na ně poměrně dlouho a měli jsme dlouhou přestávku,“ říká kouč Muli Katzurin, jehož mužstvo se připravovalo na duel s Východočechy v Německu. „Čas v Německu jsme velmi dobře využili, měli jsme možnost si zahrát bez velkého tlaku, což dává možnosti k tomu si vyzkoušet něco nového, ale nezaručuji, že to použijeme hned v následujícím zápase. Přátelská utkání v Německu nám především dala možnost udržet se lehce v zápasovém tempu, podívat se na některé věci bez tlaku na výsledek, udržet týmového ducha a správnou chemii týmu,“ okomentoval přípravu na západě od České republiky trenér.

Pardubice měly domácí program o hodně nabitější, jelikož jejich série s Děčínem se protáhla až do pátého duelu. Severočeši sice vedli už 2:1 na zápasy, ale následně prohráli ve městě perníku a v rozhodujícím duelu nestačili na svého soupeře ani před svými fanoušky. „Sezona sice ještě neskončila, ale vše už máme splněné. Může panovat jen a jen spokojenost,“ říká spokojený pardubický trenér Ivan Vojtko.

„Kdyby se nám povedlo nějaký zápas vyhrát, byli bychom moc rádi. Ale třeba hovořit přímo o postupu by bylo přehnané, raději se držme při zemi,“ dodává kouč, který si uvědomuje sílu soupeře. V sestavě Pardubic se navíc pravděpodobně neobjeví klíčový muž Sullivan Phillips, jenž odehrál čtvrtfinále se zraněním a trenér Vojtko s ním má dohodu, že nyní záleží už pouze na něm jestli nastoupí.

Utkání má podle bookmakerů společnosti bwin jasného favorita v mužstvu domácích, na jehož vítězství o 23 bodů si můžete vsadit s kursem 1.85. Pardubice však jistě mohou překvapit, i když jejich vítězství je jistě ve světě teorie, čemuž odpovídá i kurs 11.00 rovných.

Reklama