Hlavní obsah

Tsonga se utká poprvé se Soderlingem

Prestižní podnik série Masters v Hamburku je stále na začátku a i dnes nabídne zápasy druhého kola. V jednom z nich změří své síly Robin Soderling a Jo-Wilfried Tsonga, kteří v prvním kole prohráli sice první sety, ale nakonec své zápasy dotáhli do vítězného konce a dnes zažijí vůbec premiérový duel.

Článek

Těžko odhadovat, který z tenistů měl v úvodním kole větší problémy, kvalitnějšího soupeře však pravděpodobně potkal Soderling, jenž změřil síly s Andrejevem. Tsonga vystavil konečnou svému krajanovi Mahutovi, i když v prvním setu musel přijmout nepopulárního kanára.

Asi jen ten největší optimista by čekal, že se Tsonga dokáže probojovat do finále úvodního grandslamu sezony. Avšak stalo se a nutno poznamenat, že si Francouz svou účast v posledním duelu Australian Open opravdu zasloužil. Cestou do finále totiž porazil například Rafaela Nadala, Rusa Južného či krajana Gasqueta. V letošním roce to však nebyl první Tsongův úspěch, jelikož si hned v úvodu sezony zahrál semifinále v Adelaide.

Od té doby toho rodák z Le Mans moc nenahrál - kromě Davis Cupu startoval pouze v Marseille, Indian Wells, Miami a minulý týden v Římě. Nejlépe si vedl na Pacific Life Open, kde vypadl až po tuhém osmifinálovém boji s Rafaelem Nadalem. Podobný třísetový zápas sehrál před týdnem v hlavní italské metropoli, ale s krajanem Gillesem Simonem neuspěl v rozhodujícím tiebreaku a loučil se tak hned v prvním kole.

Soupeřem ve druhém kole v Hamburku bude Tsongovi Robin Soderling, který loni v létě utrpěl vážné zranění zápěstí, díky němuž se na tenisových kurtech půl roku neobjevil. Vrátil se až před třemi měsíci v Marseille a hned ve velkém stylu, když dokázal vyřadit Jarkka Nieminena a Richarda Gasqueta. Recept nenašel až ve čtvrtfinále na Maria Ančiče, který se v tu dobu rovněž vrátil do tenisového kolotoče po dlouhé pauze. Ještě lépe si vedl Soderling týden na to v Rotterdamu, kde postupně porazil Baghdatise, Verdasca, Seppiho a Simona. Prohrál až v závěrečném duelu turnaje s Michaelem Llodrou.

Aby těch úspěchů nebylo málo, 23letému rodákovi z Tibra se dařilo i v Memphisu. Po naprosto hladkých vítězstvích s Niemeyerem a Rumunem Hanescu porazil Soderling i Radka Štěpánka s Andym Roddickem, díky čemuž si zahrál druhé finále v řadě. Do toho sice vstupoval proti Belgičanovi Darcisovi v roli favorita, ale ani na americkém kontinentu na svůj úvodní letošní triumf nedosáhl. V Indian Wells se Švédovi moc nedařilo, jelikož vypadl už ve druhém kole s Gasquetem a o kolo dále se loučil se Sony Ericsson Open, když skrečoval duel s Federerem.

Na antuku vstoupil výhrou s Radkem Štěpánkem, ale ve druhém kole turnaje v Monte Carlu nestačil na Tommyho Robreda. Ještě hůře si vedl minulý týden v Římě, kde prohrál hned na úvod s Korolevem z Ruska.

Soderling je sice v tuto chvíli až 48. hráčem žebříčku ATP, ale to není rozhodně určující fakt. Vědí to i bookmakeři společnosti bwin, kteří na jeho vítězství vypsali kurs 1.48. Věříte-li, že zvítězí o 30 příček lépe postavený Tsonga, pak si vsaďte s kursem 2.30.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články