Hlavní obsah

Manchester uvidí finále Poháru UEFA

Na dnešní večer je naplánován jeden z vrcholů letošní fotbalové sezony. Ve finále Poháru UEFA se střetne Glasgow Rangers se Zenitem Petrohrad. I když utkání hostí Britské ostrovy, mírným favoritem je ruský celek.

Článek

Rangers se však proti ruským týmům vždy v pohárové Evropě dařilo, z 10 utkání prohráli pouze jediné. Nejdůležitější ze sedmi vítězství si celek z Glasgow připsal v roce 1972 proti Dinamu Moskva ve finále Poháru vítězů pohárů. O historicky druhou evropskou trofej se Gers poperou dnes se Zenitem, od kterého se postup do finále rovněž moc nečekal. Oba kluby ale vyřadily velká mužstva - Rangers například Brémy či Fiorentinu, Petrohrad zase Villarreal nebo Bayern Mnichov.

Před finálovým soubojem měly oba týmy naprosto rozdílný program. Ruská federace dovolila Zenitu odklad čtyř ligových kol a mužstvo z Petrohradu se tak mohlo dokonale připravit na svého skotského soupeře. Naopak Rangers normálně bojovali v lize a to ještě v sobotu, kdy odehráli utkání s Dundee United. Těžko odhadovat jaká strategie byla lepší, ukáže až samotný zápas.

Do něj vstoupí Skotové bez brankářské jedničky Allana McGregora, kterého však nahradí dobře známý Neil Alexander, jenž výrazně přispěl k postupu přes Fiorentinu. O finále přijde vinou červené karty v semifinále Daniel Cousin a hrát nebudou ani zranění Burke s Beasleym. Po zranění kotníku je naopak fit Lee McCullocha a kouč Walter Smith věří i ve start Kevina Thomsona.

Ani Petrohrad nebude dnes kompletní, jelikož v semifinále s Bayernem obdržel osudovou žlutou kartu nejlepší střelec týmu Pavel Pogrebnjak. „Všichni budeme hrát pro sebe a pro Pavla. Trenér, jako vždy, určitě něco vymyslí,“ nechal se slyšet záložník Roman Širokov. Zranění jsou navíc Lombaerts s Leem Ho. Fit jsou naopak už Kim Don Jin a Ricksen, do sestavy se po vypršení karetního trestu vrací i duo Šírl - Aršavin.

Petrohrad je mírným favoritem zápasu a na jeho vítězství si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 2.00 rovní. Pokud si myslíte, že zápas nebude mít po 90 minutách vítěze, pak se nabízí kurs na remízu 3.10. Na výhru Rangers vypsali bookmakeři kurs 3.55.

Reklama