Hlavní obsah

Karlovič by neměl být pro Djokoviče problém

Eurotip.cz

Probíhající turnaj v Hamburku má dnes na programu zápasy 3. kola, mezi nimiž je souboj dvou hráčů z bývalé Jugoslávie. Za týden jednadvacetiletý Novak Djokovič změří síly s o sedm let starším Ivem Karlovičem.

Článek

Favorit je na první pohled jasný, i když bilanci vzájemných zápasů vévodí překvapivě Karlovič. Chorvat totiž dokázal zvítězit v doposud jediném hraném zápase a to před třemi lety na podniku série Masters v Madridu.

Oranžový povrch je však bezesporu přijatelnější pro Novaka Djokoviče, který není výborný pouze na hardu, o čemž svědčí i jeho vítězství z minulých let v Amersfoortu a Estoril, nebo semifinále na loňském Roland Garros.

Úspěch na grandslamu má rodák z Bělehradu za sebou už i letos, když na Australian Open nenašel přemožitele a radoval se z vůbec prvního titulu na turnaji elitní čtyřky. S největší pravděpodobností nebude tím posledním, jelikož Srbovi se předpovídá opravdu velká budoucnost.

Svůj potenciál naplno předvedl i v Indian Wells, kde po loňské prohře ve finále konečně pozvedl nad hlavu trofej pro vítěze. Hřebínek mu trochu srazilo následné zaváhání v úvodním kole v Miami, ale na antuce v Monte Carlu už znovu předváděl skvělý tenis. Porážku utrpěl až v semifinále s Federerem a ještě lépe si vedl minulý týden v Římě, kde nenašel přemožitele a radoval se tak z dalšího titulu.

Bez sebemenších problémů si vedl i v úvodním zápase hamburského turnaje, v němž porazil Argentince Chelu. Duel s Ivem Karlovičem by už ale nemusel být pro světovou trojku tak jednoduchý. Chorvatský dlouhán prožívá nejlepší období kariéry, když v dubnu poprvé nakoukl do Top 20. V tuto chvíli je 24. hráčem světa a už z tohoto pohledu se tak nejedná o snadného soupeře.

Antuka však není pro rodáka ze Záhřebu až tak oblíbená, své parametry totiž dokáže lépe využít na tvrdých površích, což dokazují i jeho loňské turnajové tituly z Houstonu, Nottinghamu a Stockholmu. Letos toho prozatím moc nenahrál, nejdále postoupil do semifinále v Rotterdamu. Na antuce si minulý týden zahrál osmifinále v Římě, v němž prohrál s Federerem. Stejné mety už dosáhl i nyní v Hamburku, jelikož dokázal porazit Zvereva a především Španěla Robreda.

Myslíte si, že Karlovič znovu překvapí a v německém přístavním městě půjde ještě dál? Jestliže ano, pak si na něj vsaďte - kurs je 6.25. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 1.05, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na Djokoviče.

Reklama