Hlavní obsah

San Antonio je na pokraji vyřazení

Eurotip.cz

Chybí jeden krok a loňský mistr NBA ze San Antonia se rozloučí s letošní sezonou. Dnes se to ale až tak nepředpokládá, jelikož Spurs čeká domácí zápas s New Orleans a play-off prozatím hostujícím týmům nijak nepřeje.

Článek

Podle tohoto mustru se vyvíjí i série San Antonia s New Orleans, jelikož všechny zápasy byly doposud ve znamení domácích mužstev. Duely měly společné i to, že vítěz se vždy dostal přes 100bodovou hranici a poražený nikoliv. O vyrovnanosti obou týmů hovoří i počet vítězství v sezoně, kterých mají v tuto chvíli shodně 56.

Před posledníma dvěma souboji mají jasně výhodnější pozici Hornets, kterým stačí jedno vítězství k postupu do semifinále západní konference. O to se v posledním zápase zasloužil obrovskou měrou David West, který před vlastním publikem nastřílel úctyhodných 38 bodů. S 22 body mu navíc zdatně sekundoval Chris Paul a podtrhl tak vítězství New Orleans právě o 22 bodů.

„Nejlepší by bylo vyhrát už ve čtvrtek a za tím musíme jít. Máme šanci vyřadit obhájce titulu. Víme, že to bude velmi těžké, tím spíše v San Antoniu,“ konstatoval kouč Hornets Byron Scott, který má k dispozici kompletní kádr, otazník visí pouze nad startem Tysona Chandlera.

San Antonio si dnes naopak nepřipouští zaváhání, jelikož by znamenalo konec ambicí na obhajobu titulu. „Důležitý je vždy konečný součet a po sedmi utkáních bude jasno, kdo je lepší,“ věří svému týmu kouč Gregg Popovič, jehož listina zraněných je křišťálově čistá.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem domácí, na něž si můžete vsadit s kursem 1.29. Myslíte si, že New Orleans překvapí a už dnes pošlou Spurs na dovolenou, pak si vsaďte na jejich vítězství - kurs je 3.75.

Reklama