Hlavní obsah

Liberec vyzve znovu Spartu

Již podruhé v tomto týdnu na sebe naráží celek Slovanu a pražská Sparta, která ještě před minulým víkendem měla titul téměř v kapse. Nyní se však situace naprosto otočila a hráči v rudých dresech musí čekat, zda-li Slavia nezaváhá.

Článek

Minulý víkend Sparta nečekaně nestačila na Baník Ostrava a dala tak velkou šanci k zisku titulu svému největšímu rivalovi – Slavii. Té stačí k zopakování úspěchu z roku 1996 jediný bod z duelu s Jabloncem. „Poslední zápasy nám nevyšly, ale o vývoji ligy se rozhodovalo již předtím. My jsme hodně ztratili s týmy ze spodní části tabulky, to by se nemělo stávat,“ říká záložník Pavel Horváth, jehož celek aktuálně nehýří nejoptimálnější formou. Po remíze s Bohemians prohráli hosté kromě utkání s Ostravou také duel s Brnem.

Úterní vystoupení ve finále Poháru ČMFS však Pražanům pod vedením nového kouče Chovance vcelku vyšlo, i když diváci na Strahově neviděli zrovna úchvatnou podívanou. V základní hrací době branka nepadla, a tak přišly na řadu penalty, které rozhodl Michal Kadlec. Po trestu se do sestavy vrátil opět Tomáš Řepka, ale jeho kolega z defenzívy Tomáš Sivok musel kvůli problému s patou hned v úvodu duelu střídat. Kapitán Letenských by však v dnešním klání neměl chybět.

„Nevím, jestli si jedno nebo druhé mužstvo zasloužilo vyhrát. Výsledek nás netěší, půjdeme dál,“ dodal po finálové prohře trenér Škorpil, který mohl litovat neproměněných penalt Radzinevičiuse a mladého Dočkala. Domácím proti Spartě už o moc nejde, ale rozhodně se chtějí hráči Slovanu důstojně rozloučit s vlastními fanoušky. V případě výhry se celek z Podještědí ještě může přeskočit šestou Mladou Boleslav, na kterou momentálně ztrácí jediný bod.

Druhá polovina sezony domácím vyšla mnohem lépe, a tak před posledním duelem sezony nemusí mít skromné cíle. V závěru dubna zdolali liberečtí Jablonec a Most, následně remizovali Českými Budějovicemi a naposled prohráli na půdě Brna. „Stále žije naděje i na druhou trofej a my se chceme pokusit o zázrak. V sobotu si jednoznačně pojedeme do Liberce pro tři body,“ oponuje obránce hostí Michal Kadlec.

Pokud Slavia prohraje s Jabloncem, může se v případě vítězství radovat ze zisku titulu právě Sparta. Celek z Letné je mírným favoritem a na jeho úspěch určili bookmakeři kurs 1.85. Na výhru domácího Liberce vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.70. Pokud věříte, že utkání skončí remízou, využijte kurs 3.30.

Reklama