Hlavní obsah

Stuttgart přivítá sestupem ohrožený Bielefeld

Německá Bundesliga dnes svým 34. kolem uzavírá ročník, jehož jistým vítězem je Bayern Mnichov. O postupujících mužstvech do Ligy mistrů už je také rozhodnuto, ale napínavou podívanou slibuje bitva o Pohár UEFA. Právě Stuttgart je jedním z aspirantů na účast v této prestižní soutěži, ale čeká ho nevyzpitatelný soupeř – Arminia Bielefeld

Foto: Sport.cz

Fotbalista Stuttgartu Mario Gomez (vlevo) se společně s Fernandem Meirou raduje ze svého gólu do sítě mnichovského Bayernu.

Článek

Do Poháru UEFA postupují z německé nejvyšší soutěže celky ze čtvrtého a pátého místa. Tyto příčky momentálně okupují Leverkusen a Hamburk s 51 body, ale jen kvůli horšímu skóre jsou za nimi Wolfsburg a Stuttgart, který má tudíž ze všech soupeřů nejhorší výchozí pozici a musí čekat na jejich zaváhání.

„Bez účasti v evropských pohárech bychom s výsledkem sezony nemohli být rozhodně spokojeni. Proti Bielefeldu to bude těžké utkání. Pokud však získáme 3 body, je velká naděje na skok tabulkou vzhůru,“ říká teprve 22letý útočný talisman domácích Mario Gomez, který v letošním ročníku nastřílel už 18 branek.

Poslední výsledky Stuttgartu však nejsou příliš dobré. Po prohře 1:4 s Bayernem Mnichov sice zdolali svěřenci trenéra Armina Veha stejným poměrem Feninův Frankfurt, ale následně nestačili venku na Dortmund a Wolfsburg. Především výkon defenzívy domácích je před dnešním střetnutím velkou neznámou.

Kvůli problému s lýtkem na trávník nevyběhne rumunský útočník Marica a kvůli kartám si nezahraje portugalský obránce Fernando Meira. Zranění stehna nepustí do hry další dva defenzivní hráče - Serdara Tasciho a Pavla Parda. Kvůli sérii špatných výkonů propustilo vedení loňského mistra Německa brankáře Raphaela Schafera. Mezi tři tyče se tak postaví teprve 19letý Sven Ulreich.

Bielefeldu patří až patnáctá pozice a ještě není úplně jisté, zda se hosté objeví i v příštím ročníku Bundesligy. Na šestnáctý Normiberk má Arminia odstup dvou bodů. V polovině dubna zdolali hosté Leverkusen a remizovali právě s Norimberkem. Následně zdolali Modří Bochum a dle očekávání nestačili na Bayern. Proti Dortmundu držel Bielefeld nadějné vedení 2:0, o které však sedm minut před koncem přišel, když si nešťastník Rowen Fernandez vstřelil vlastní branku, díky které Westfálský celek srovnal na konečných 2:2.

„Nikdo nedostal infarkt. Takové věci se ve fotbale stávají. Je to v našich rukou a pevně věřím, že prvoligovou příslušnost uhájíme. Příliš toho měnit nebudeme,“ dodává optimisticky trenér hostí Michael Frontzeck, který kvůli zranění nemůže počítat s útočníkem Zumou. Otazník dále visí nad startem českého beka Radima Kučery, který si vymknul kotník.

Podle sázkové kanceláře bwin je jasným favoritem na výhru domácí Stuttgart s kursem na výhru 1.45. Na úspěch hostí z Bielefeldu určili bookmakeři vysoký kurs 5.35 a na remízu si můžete vsadit v kursu 4.50.

Reklama