Hlavní obsah

Sampdoria zakončí sezonu proti Juventusu

Předehrávku posledního kola italské Série A obstará duel překvapení sezony Sampdorie Janov s opět na nejvyšší příčky myslícím Juventusem. Zbývajících 9 utkání závěrečného dějství je na programu až v neděli.

Článek

Juventus se do nejvyšší italské soutěže vrátil po roce stráveném ve druhé lize, kam ho poslal korupční skandál. Už nyní lze tvrdit, že si celek Staré dámy nevedl vůbec špatně a díky jistému třetímu místu si zajistil předkolo milionářské soutěže Ligy mistrů. Velkou zásluhu na celkovém umístění má útočná dvojice David Trezeguet a Alessandro Del Piero, která s 19 brankami vévodí tabulce střelců. „Nevím, jestli Trezeguet či Del Piero získají ocenění nejlepšího střelce Serie A. Nejdůležitější je v Janově zvítězit. Spokojený budu, i když se o prvenství podělí oba,“ říká trenér Ranieri.

Poté, co Juventus zdolal postupně AC Milán, Parmu, Atalantu a Lazio, nestačili Turínští na Sienu a naposled jenom remizovali doma s Catanii. Ani dnes, jak už bylo zmíněno, nemají hosté příliš velkou motivaci. Mezi třemi tyčemi se tak nepředstaví brankář Gianluigi Buffon, který se co nevidět připojí k italskému národnímu týmu. Kvůli karetnímu trestu na zelený pažit nevyběhne trojice Zdeněk Grygera, Antonio Nocerino a Mauro Camoranesi. V základní jedenáctce by naopak neměli chybět Cristian Molinaro, Hasan Salihamidzič a česká hvězda Pavel Nedvěd, který potvrdil své působení v Turíně i pro příští sezonu. „Juve musí vždycky vítězit. V příští sezoně chceme bojovat o titul a uspět na více frontách,“ dodává ambiciózní trenér hostí Ranieri.

Výbornou sezonu zažívá i Sampdoria, která loňskou sezonu strávila rovněž v druhé nejvyšší soutěži. Velká zásluha patří bezesporu trenérovi Walteru Mazzarrimu, jehož osud byl v posledních dnech spojován s příchodem na lavičku Lazia Řím. „Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří za námi stáli, i když se nám zrovna nedařilo. O mé další budoucnosti se rozhodně po utkání a možná napravíme některá nedorozumění,“ dodává kouč Mezzarrini, který se další spolupráci s Janovským klubem vůbec nebrání.

K zajištění šesté pozice stačí domácím jediný bod, ovšem i v případě prohry nebudou v Janově plakat – jejich mužstvo má jistou účast v příštím ročníku Poháru UEFA. V závěru dubna zdolali Rossoblu Udine a uhráli cennou remízu na půdě Fiorentiny. Následně Janovští nestačili na AS Řím, ale naposled v Palermu nezaváhali a zvítězili 2:0. V sestavě domácích dnes nenajdeme oproti poslednímu klání příliš změn, ale po boku Antonia Cassana nenastoupí kvůli zranění Claudio Bellucci. V útočné dvojici doplní Cassana Emiliano Bonazzoli nebo Vincenzo Montella.

Na vítězství domácí Samdporie určili bookmakeři kurs 2.00 rovné. Experti sázkové kanceláře bwin naopak nevěří v úspěch Juventusu, na jehož výhru vypsali lákavý kurs 4.60. Na remízu je kurs 2.60.

Reklama