Hlavní obsah

Rangers boj o titul nevzdávají

Zajímavé vyvrcholení může mít o víkendu skotská Premier league. Zvítězí-li totiž dnes Rangers v dohrávce se St. Mirren, dotáhnou bodově vedoucí Celtic a rozhodne až poslední kolo.

Článek

Při shodném počtu bodů je ve Skotsku určujícím rozdíl skóre a to mají o sedm branek lepší zelenobílí, ale ani v tomto směru není stále nic rozhodnuto, jelikož toto manko mohou Rangers bezesporu ve dvou zápasech smazat. V dnešním duelu se St. Mirren tak Rangers musí hrát naplno i za vítězného stavu, což se jim možná vymstilo o víkendu. Na hřišti Motherwellu se totiž po půlhodině hry ujali vedení, ale krátce po přestávce se domácím podařilo srovnat.

„Je to těžké. Tři zápasy během šesti dnů, ale jdeme do toho se vztyčenými hlavami,“ konstatoval záložník Charlie Adam, který nedávno působil právě v dresu St. Mirren. Rangers dnes potřebují úspěch i proto, že kromě víkendového zaváhání zažili zklamání minulý týden ve finále Poháru UEFA, když podlehli Zenitu Petrohrad. V dnešním zápase se kouč Walter Smith musí obejít bez suspendovaného Carlose Cuellara a také zraněných Allana McGregora, Chrise Burkea a Stevena Naismitha.

St. Mirren prožívají v poslední době vydařené období. Především v defenzívě jsou svěřenci Guse McPhersona úspěšní, jelikož v šesti utkáních inkasovali pouhé dvě branky. S Rangers však nikdy neměli dobré vzájemné zápasy, což se dnes jistě pokusí změnit.

„Oni musí vyhrát a my se jim to musíme pokusit překazit. Jsou to vždycky obtížné zápasy, ale budeme-li dobře bránit, pak máme s kusem štěstí šanci uspět,“ řekl obránce John Potter. Trenér MacPherson má k dispozici kompletní kádr až na zraněného stopera Davida van Zantena.

Podle bookmakerů společnosti bwin má toto utkání jednoznačného favorita. Na vítězství hostů tak vypsali kurs 1.25. Kurs na remízu má hodnotu 5.25. Na vítězství St. Mirren si můžete vsadit v kursu 9.00 rovných.

Reklama