Hlavní obsah

Turci vyzvou Slováky na německé půdě

Slovenská reprezentace se opět na Euro nekvalifikovala, přesto dnes sehraje přátelské utkání s účastníkem šampionátu v Rakousku a Švýcarsku. Turecko je tradičně na soustředění v Německu a v Bielefeldu se utká se Slovenskem popáté v historii.

Článek

Slováci mají za sebou už tradičně neúspěšnou kvalifikaci, v níž skončili až na čtvrté příčce kvalifikační skupiny D, kterou vyhrála Česká republika. Svěřencům Jána Kociana se nedaří ani v novém roce, jelikož v úvodním přátelském zápase uhráli pouhou remízu s Maďarskem a následně doma dokonce podlehli Islandu.

„Musíme co nejdříve zapomenout na Island, i když každého kdo byl na sraze, ta prohra velmi mrzela. Musíme se však dívat na zápasy, které jsou před námi, podat v nich dobrý výkon a alespoň potěšit diváky,“ konstatoval útočník Saturnu Moskva Martin Jakubko.

Nyní čeká Slováky papírově ještě těžší zápas s Tureckem a to navíc v Německu, kde má tato země silnou menšinu. „Stadion má přibližně kapacitu 25-30 tisíc diváků. Je však bez atletického oválu, takže fanoušci mají lepší kontakt s hráči, což pomáhá fotbalistům k lepším výkonům. Náš soupeř bude mít v úterý v Bielefeldu prakticky domácí prostředí, protože v Německu žije hodně Turků,“ řekl k zápasu Stanislav Šesták, útočník Bochumi. Už v sobotu čeká Slováky další přátelský zápas, tentokrát se Švýcarskem.

Slováci jsou vždy pro Turky přijatelným soupeřem, jelikož se doposud utkali ve vzájemném duelu čtyřikrát a slovenská reprezentace uhrála v těchto soubojích pouhý jeden bod se skóre 1:6. O hodně lépe si výběr ze země půlměsíce vedl i v poslední kvalifikaci na evropský šampionát. Skupině C sice jasně kralovalo Řecko, ale Turecko dokázalo druhou příčku uhájit před Norskem a Turci se tak vrací na Mistrovství Evropy po osmi letech, kdy vypadli ve čtvrtfinále s Portugalskem.

Na Turecko dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs1.50. Věříte, že hráči Slovenska dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 2.26. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 20:30 a potom začněte sázet live.

Reklama