Hlavní obsah

Padne dnes Boston poprvé doma?

Ve finále východní konference NBA se střetnou dva nejlepší týmy základní části - Boston a Detroit. Na své palubovce začnou Celtics, kteří venku ještě v play-off nevyhráli, naopak doma nepoznali hořkost porážky.

Článek

Boston sice jasně kraloval základní části, ale už v prvním kole play-off poměrně tvrdě narazil. Atlantu totiž dokázal vždy přehrát pouze na domácí palubovce a série se tak protáhla až do rozhodujícího sedmého zápasu. Ve stejné režii se nesla i následující série Celtics s Clevelendem, kterou ukončilo až vítězství Bostonu 79:72 v sedmém zápase.

Detroit měl cestu do finále východní konference o poznání snadnější, jelikož mu k postupu stačilo odehrát vždy pět zápasů. Pistons totiž dokázali narozdíl od Celtics vyhrát na palubovce Philadelphie i Orlanda. Do série s Bostonem tak nemusejí jít se strachem proto, že případný sedmý duel by hostil soupeř.

„Teď nás čeká pravý soupeř. Máme za sebou zápasy s Clevelendem a Atlantou, kterou táhnul Joe Johnson, a v těchto zápasech se stačilo zaměřit na jednoho hráče. V tomhle týmu ale všichni začínají v řadě a každý z nich je vám schopný dát pozdrav na dobrou noc,“ konstatoval kouč Bostonu Doc Rivers.

„Myslím si, že jsme outsidery. Detroit tradičně vítězí ve východní konferenci, my jsme se do finále naopak dostali vůbec poprvé,“ řekla jedna z opor Celtics Paul Pierce, který v rozhodujícím duelu s Cavs nastřílel úctyhodných 41 bodů a prakticky tak rozhodl o postupu Bostonu do finále východní konference.

„Je pro nás velké plus, že jsme v Bostonu letos už vyhráli, i když Celtics doma v této sezoně vyhráli většinu zápasů,“ řekl rozehrávač Detroitu Chauncey Billups. „Naše myšlenky směřují k prvnímu utkání, který chceme vyhrát,“ dodala opora Pistons.

Především díky domácímu prostředí jsou favoritem duelu hráči Bostonu, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.45. Myslíte si, že Celtics poprvé v play-off doma klopýtnou, pak si vsaďte na vítězství Detroitu - kurs je 2.70.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články