Hlavní obsah

Bartoliová plní ve Štrasburku roli jedničky

Turnaj okruhu WTA ve Štrasburku je vždy oblíben u domácích tenistek, ale letos se jim prozatím moc nedaří. Pouhou jednu hru překvapivě uhrála s Chanovou třetí nasazená Razzanová a postoupit z prvního kola tak dokázala pouze Cohen-Alorová, která měla za soupeřku krajanku Pinovou. Ve druhém kole ji doplní turnajová jednička Marion Bartoliová, jenž měla na úvod volný los a turnaj dnes začne zápasem se Shuai Pengovou.

Článek

Číňanka odstartovala svou profesionální kariéru na výbornou, což potvrdila i v úvodním vzájemném duelu s Bartoliovou. V roce 2004 ji totiž v Guangzhou porazila hladce po setech 6-1 a 6-0. Zbylé dva duely však už patřily zkušenější Francouzce, která svou sokyni porazila před dvěma lety v Charlestonu a loni v curyšské hale.

Právě na loňskou sezonu Marion Bartoliová jen tak nezapomene. Na turnajový titul sice nedosáhla, ale k překvapení všech si zahrála finále Wimbledonu, když dokázala porazit už bývalou světovou jedničku Justine Heninovou. Do závěrečného zápasu dokázala postoupit i na pražském podniku, ale tento úspěch je řádově opravdu někde jinde.

Od 22. října je hráčka ze země galského kohouta devátá na světě a tuto pozici si letos drží i přes ne moc dobré výsledky. Přesto na svém kontě má už nějaký ten úspěch a to především z Paříže, kde prohrála až v semifinále s Čakvetadzeovou. Osmifinále si následně zahrála v Indian Wells a tím výčet zajímavých výsledků končí.

Na turnaji ve Štrasburku je však Bartoliová první nasazenou a v hlavní francouzské metropoli už letos potvrdila, že na domácí půdě hrát umí. Překazit plány se jí jistě pokusí Shuai Pengová. Stále 22letá Číňanka stanula v polovině roku 2005 na 31. příčce žebříčku WTA, ale od té doby spíše klesá. V tuto chvíli je 66. hráčkou světa, což by rozhodně ráda změnila i kvůli nadcházející Olympiádě, která bude pro nejlidnatější zemi světa velkým svátkem.

Letos se ji však prozatím nikterak výrazně nedaří, nejdále se probojovala do třetího kola v Indian Wells. Na Štrasburk má ale dobré vzpomínky, jelikož si zde před dvěma lety zahrála semifinále a i podle úvodní výhry s Rumunkou Olaruovou možno soudit, že dnes nebude pro turnajovou jednička až tak snadnou soupeřkou.

Rozhodně se můžeme těšit na zajímavé utkání, obě hráčky si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že do dalšího kola může postoupit jenom jedna z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je s kursem 1.33 favoritkou Francouzka. Kurs na Pengovou má hodnotu 2.78.

Reklama