Hlavní obsah

Hradec boj o postup nevzdává

Hradec Králové o víkendu nezaváhal v důležitém zápase s Fulnekem a udržel si tak čtyři kola před koncem soutěže šanci na postup do Gambrinus ligy. Nyní už je každý zápas pro Votroky klíčový a i proto se musí pokusit získat nějaký bod v Horních Počernicích se střížkovskou Bohemkou, která tabulce suverénně vévodí.

Článek

Už dlouho nebyla druhá liga tak zajímavá jako letos. Nejen, že se v soutěži objevil nezvykle vysoký počet nováčků, ale především boj o postup je nesmírně vyrovnaný a zasahují do něj i týmy, od kterých se to rozhodně nečekalo. Jedním z nich jsou Bohemians Praha, kteří loni postoupili z ČFL a letos pravděpodobně vystřídají tradiční Klokany v Gambrinus lize. Mužstvo ze Střížkova má totiž momentálně pětibodový náskok na druhou Příbram, což by v posledních kolech ztratit nemělo.

Los však nemají Bohemians až tak lehký; dnes přivítají ambiciózní Hradec, pak jedou do Jihlavy, mají doma Vítkovice a nakonec sehrají na Julisce derby s Duklou. Svěřenci Luboše Urbana však mají svou kvalitu, což prokázali i v Poháru ČMFS, v němž vypadli až v semifinále s pražskou Spartou.

Hradec Králové se tak daleko v pohárové soutěži neprobojoval a ani v té ligové na tom není tak dobře. Momentálně mu totiž náleží čtvrtá příčka a na v tuto chvíli postupující Příbram ztrácí dva body. Ty Votroci ztratili před 14 dny, kdy doma právě s Příbramí nešťastně prohráli a ambice na postup si tedy výrazně zkomplikovali.

Nezbývá nic jiného než body získat jinde a to platí i o zápase v Počernicích. „Remíza je málo. Musíme se tam pokusit vyhrát. Na Slovácku jsme získali jenom jeden bod, takže domácí ztráta s Příbramí ještě není odčiněna,“ říká jasně kouč Pavel Malura, do jehož řad se vrací Pospíšil, ale otazník visí nad startem stopera Wozniaka.

Bohemians ještě nemají postup zcela v kapse a dnešní utkání tak jistě neberou na lehkou váhu. Myslíte-li si, že se jim podaří zvítězit, pak si na ně vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.75. Věříte-li naopak v úspěch Hradce, pak využijte kursu 1.85, který experti světové jedničky vypsali na neprohru hostů.

Reklama