Hlavní obsah

Liga mistrů zažije první ryze anglické finále

Eurotip.cz

Vrchol letošní klubové sezony je tu a Evropa dnes pozná svého šampióna. Jedno je jasné, bude to anglický tým, jelikož do finále Ligy mistrů postoupila mužstva Manchesteru United a Chelsea. Duel v Lužnikách slibuje pikantní podívanou, opepřenou i tím, že Blues s Ďábly bojovali také o titul v Premier league.

Článek

Manchester United nakonec dotáhl své ligové tažení k titulu, i když nutno podotknout, že opravdu jen o fous. Chelsea mu totiž byla více než zdatným protivníkem, i když to dlouho vypadalo, že Blues čeká letos propadák. Nestalo se a tým manažera Avrama Granta dokonce konečně postoupil do finále Ligy mistrů. „Jsme zklamaní, jakým způsobem jsme prohráli v lize, a tentokrát chceme uspět,“ říká jasně obránce Ashley Cole, hájící barvy klubu, který si zahraje finále milionářské soutěže vůbec poprvé.

Naopak Manchester už dokonce dvakrát poznal, jak chutná, být nejlepším týmem starého kontinentu. Poprvé se tak stalo v roce 1968, kdy Rudí ďáblové zvítězili v tehdejším Poháru vítězů poháru a druhý triumf ukořistili před devíti lety. U tehdejšího napínavého finále s Bayernem byli současníci Gary Neville a Ryan Giggs, kteří tak dnes mohou oslavit svůj druhý titul v Lize mistrů. Podobně je na tom i Paul Scholes, jemuž však finále proti Mnichovanům uteklo kvůli kartám. „Byl tenkrát hodně zklamaný, proto jsem za něj rád, že dostal druhou šanci,“ komentoval tento fakt zkušený Giggs, který dnes může překonat legendárního Bobbyho Charltona v počtu odehraných zápasů za Manchester.

Finále Ligy mistrů slibuje výjimečnou fotbalovou kvalitu, ale dnes by tomu tak být nemuselo. Trávník v moskevských Lužnikách není ideální, i když byl konkrétně pro potřeby tohoto důležitého zápasu nově položen. „Nebezpečí zranění nehrozí, protože tráva si sedla. Ale problémy bude dělat míč, bude hodně odskakovat,“ konstatoval Matthew Frost, který má povrch hřiště na starosti. UEFA se naopak brání, že je trávník naprosto v pořádku.

Ať tak, či onak, můžeme se těšit na skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin nemá utkání žádného výrazného favorita, když na Manchester vypsali kurs 2.40. Remízu ocenili hodnotou 3.05. Myslíte si, že Chelsea poprvé v historii pozvedne trofej evropského šampióna? Jestliže ano, pak využijte kursu 2.95.

Reklama