Hlavní obsah

Vrátí Berdych Caňasovi tři roky starou porážku?

Světový pohár družstev v německém Düsseldorfu je sice prozatím velmi vyrovnaný, ale mezi výběry bojujícími o postup do finále bohužel chybí už ten český. Stejně jsou na tom i Argentinci a vzájemný souboj s Jihoameričany tak bude pouze tréninkem na nadcházející Roland Garros. Tomáš Berdych nemá vinou zranění letos na antuce stále moc odehráno a zápas s Guillermo Caňasem mu rozhodně přijde vhod.

Článek

Právě v Düsseldorfu se uskutečnil první a prozatím poslední duel mezi Berdychem a Caňasem. Úspěšnější byl v roce 2005 Argentinec, který českého tenistu zdolal po setech 6-4 a 6-2.

Nyní je však hodně věcí jinak a statistiky favorizují Tomáše Berdycha. Rodák z Valašského Meziříčí udělal za poslední sezony velký kus práce, díky které loni dokonce nakoukl do elitní světové desítky. Momentálně je 12. hráčem světa, což si zasloužil především vynikajícím výsledkem z turnaje série Masters v Miami, kde prohrál až v semifinále s Rafaelem Nadalem. Velmi dobře si vedl i předtím na úvodním grandslamu sezony, když v Melbourne skončil v osmifinále na raketě Rogera Federera.

Na antuku vstoupil daviscupovým soubojem s Ruskem, který mu bohužel vůbec nevyšel. Nejdříve podlehl v pětisetové bitvě Safinovi a do rozhodujícího setu dotáhl i zápas s Davyděnkem, ve kterém si však poranil kotník a následující měsíc musel strávit v klidu. Vrátil se až minulý týden v Hamburku, ale v zápase se Safinem opět neuspěl. První antukové vítězství si tak připsal až nyní v Düsseldorfu, kde porazil Američana Blakea. Už tak úspěšný nebyl proti Švédovi Soderlingovi a rozhodně tak má co napravovat.

Guillermo Caňas však nebude pro Berdycha nikterak snadným soupeřem, i když sám rozhodně zdaleka neprožívá nejlepší období své kariéry. Svůj podíl viny na tom jistě má i zranění levého zápěstí, kvůli kterému vynechal úvod letošní sezony.

Krátce po svém návratu ale uspěl v Las Vegas, kde si poměrně překvapivě zahrál dokonce semifinále, v němž nestačil na Sama Querryho. Vedlo se mu následně i na podnicích série Masters v Indian Wells a Miami, když na obou turnajích dokráčel do osmifinále. Stejného cíle dosáhl na antuce v Barceloně, kde nestačil na domácího Robreda. Na Světovém poháru družstev se doposud utkal se stejnými soupeři jako Berdych, ale narozdíl od českého tenisty ani na jednoho nestačil.

Myslíte si, že dnes Berdych vrátí Caňasovi tři roky starou porážku? Jestliže ano, pak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.50. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte kvalitě Argentince, pak využijte kursu 2.25.

Reklama