Hlavní obsah

Casablanca uvidí francouzský souboj

Francouzské barvy nehájí na turnaji v marocké Casablance pouze nejvýše nasazený Jo-Wilfried Tsonga, ale také několik dalších hráčů. Mezi nejlepší osmičku se probojovali hned čtyři tenisté ze země galského kohouta a jisté je to, že si alespoň jeden zahraje semifinále. Gilles Simon totiž narazí na krajana Marca Gicquel a to ne zdaleka poprvé.

Foto: elconresort.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Ve vzájemném duelu se tito tenisté utkali celkem už sedmkrát a o kousek lépe je na tom Gicquel, který porazil Simona čtyřikrát. Poslednímu duelu však jasně kraloval mladší z dvojice, který loni v Hamburku zvítězil po setech 6-1 a 6-0.

Gilles Simon loni prožil životní sezonu, v níž vybojoval druhý, respektive třetí titul na okruhu ATP, když přemožitele nenašel v Marseille a Bukurešti. Díky těmto výsledkům figuroval v žebříčku ATP na 29. příčce, aktuálně je na tom o sedm míst hůře. Formu měl však především v úvodu sezony, kdy se probojoval do semifinále v Rotterdamu a do čtvrtfinále v Marseille. Dobrý tenis hrál i na Australian Open, ale ve třetím kole narazil na Nadala, což ho poznamenalo do dalších turnajů, ve kterých končil převážně ve druhém kole. Přes to přešel až nyní v Casablance, když si poradil se Serrou a Pašanskim.

O moc lépe na tom momentálně není Marc Gicquel, který svou nejúspěšnější sezonu prožíval rovněž loni, když v žebříčku ATP vystoupal na 30. příčku. Letos se prozatím nejdále probojoval v portugalském Estoril, kde si zahrál čtvrtfinále, v němž nestačil na pozdějšího finalistu Davyděnka. Slušný tenis hrál nedávno na challengeru v Bordeaux, ale ve čtvrtfinále mu vystavil konečnou Argentinec Schwank. Lépe si vedl v únoru v Besanconu, kde nenašel přemožitele a mohl se radovat z trofeje.

Titul z okruhu ATP však Gicquelovi stále chybí a poprat se o něj může momentálně v Casablance. Věříte-li, že se mu podaří postoupit alespoň do semifinále, pak si na něj dnes vsaďte s kursem 2.55. Na vítězství Simona určili bookmakeři bwin kurs 1.45.

Reklama