Hlavní obsah

Rangers se nevzdávají

Skotskou Premier league dnes čeká zajímavé vyvrcholení. Před závěrečnými zápasy má Celtic stejně bodů jako Rangers a oba týmy dnes čekají těžké zápasy venku. Lepší výchozí pozici mají zelenobílí, jejichž rozdíl skóre je o čtyři branky pozitivnější. Rangers se však nevzdávají a v Aberdeenu chtějí uspět.

Článek

Dobrým výsledkem by však sezonu jistě rád zakončil i Aberdeen, který se letos dokázal probojovat do závěrečné fáze Poháru UEFA, kde ho přemohl až Bayern Mnichov. V lize se však svěřencům Jimmyho Calderwooda moc nedařilo a sezonu tak zakončí nejlépe na čtvrtém místě, k čemuž však dnes potřebují vyhrát a zároveň spoléhat na zaváhání Dundee a Motherwellu.

„Hrajeme proti Rangers v pravou dobu. Mám mnoho známých, kteří jsou velcí fandové Celticu. Nepochybně dostanu před zápasem několik textových zpráv, ve kterých bude, abych hrál co nejlépe. Rád ty lidi potěším,“ konstatoval obránce Zander Diamond, který se vrací do sestavy po dvou utkáních. Hrát by měli také už Jamie Smith, Lee Mair a Jonathan Smith. Mimo hru jsou naopak Andrew Considine, Richie Byrne, Sone Aluko a Josh Walker.

Rangers nemají titul stoprocentně ve svých rukou, i když by se dalo říct, že ano. Porazí-li totiž Celtic Dundee, pak musí muži trenéra Waltera Smitha zvítězit v Aberdeenu ještě o čtyři branky vyšším rozdílem. Zvítězit alespoň o pět branek se Gers proti Aberdeenu povedlo naposledy před čtyřmi lety, což není až tak dlouhá doba a dnes i v tomto směru nejsou rozhodně bez šance. Nikde však není psáno, že Celtic potvrdí roli favorita na hřišti FC Dundee a Rangers tak dnes může k titulu stačit teoreticky i remíza.

„Můžeme se jen pokusit vyhrát a čekat, že zaváhá konkurence. V posledním období jsme se více zaměřili na Pohár UEFA a tyto ztracené síly nás možná budou stát titul. Máme však stále šanci a chceme udělat vše co bude možné,“ nechal se slyšet kouč Smith, který se možná bude muset obejít bez obránce Papace.

Rangers jsou kvalitnějším týmem a navíc bojují o titul, na jejich vítězství si tak můžete vsadit s kursem 1.42. Na remízu vypsali experti bwin kurs 4.00 a na vítězství domácích 7.00.

Reklama