Hlavní obsah

Potvrdí Derry City roli favorita?

Eurotip.cz

Irská Eircom Premier league je díky formátu jaro - podzim stále prakticky na začátku, přesto se už pomalu začíná formovat výkonnostní tabulka. Na třetím místě momentálně figurují Derry City a se soupeřem v podobě UCD Dublin by si měli poradit.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Loňskou sezonu si Derry City za rámeček rozhodně nedají, jelikož po dvou letech, ve kterých bojovali dokonce o titul, skončili až na sedmé příčce tabulky. Pro letošní ročník tak poměrně posílili a rozhodně chtějí opět myslí na nejvyšší cíle. Prozatím jim to docela vychází, i když stále mají svěřenci trenéra Stephena Kennyho co zlepšovat. Především v ofenzívě si doposud nevedou nikterak slavně, jelikož během jedenácti kol nastříleli jedenáct branek a to není moc na tým, který chce hrát o titul.

Dnes by se Candystripes mohli střelecky probudit v zápase s outsiderem, jenž loni uhájil účast mezi elitou opravdu o fous. „UCD však brání velmi dobře, což dokazují jejich nedávné remízy s Bohemians a St. Patrick's. Hrají velmi dobře a bude těžké je porazit,“ myslí si kouč Kenny, který se dnes bude muset obejít bez zraněných Sammyho Morrowa, Seana Hargana, Paddyho McCourta a Darrena Quigleyho.

Naopak všechny hráče by dnes měl mít k dispozici manažer hostí Pete Mahon, jehož mužstvo letos pravděpodobně opět čeká boj na chvostu tabulky. Alespoň prozatím to tak vypadá, jelikož Students, mají o pouhé dva body více než poslední Galway United. Právě s tímto týmem navíc minulý týden doma zaváhali, čímž přišli o čtyři zápasy trvající sérii bez porážky.

Za favorita utkání jsou dnes považováni domácí, na které vypsali bookmakeři bwin kurs 1.50. Remízu ocenili hodnotou 3.60 a výhru UCD kursem 6.00 rovných.

Reklama