Hlavní obsah

Řím hostí ve finále Italského poháru Inter

Eurotip.cz

Souboj dvou týmů, které do posledního momentu bojovali o zisk titulu v Serii A nabízí pokračovaní. V nejvyšší soutěži uspěl Inter, ale v dvojzápase, který rozhodne o držiteli Ligového poháru, chce slavit Řím.

Článek

Římané se po většinu sezony drželi na druhé příčce a s jejich vyhlídkami na zisk Scudetta to nevypadalo zrovna růžově. Poslední týdny však přinesly pokles formy Interu a odstup AS činil před závěrečným kolem jediný bod. Svěřenci trenéra Spallettiho v 38. kole proti Catanii jakoby už příliš nevěřili, že by Inter mohl zaváhat a jenom remizovali 1:1. O úvodní branku se postaral ve velmi dobré formě hrající Mirko Vučinič, který bude i dnes jediným hrotem AS.

„Potkávají se dvě skvělá mužstva. Hráči i fanoušci letos předvedli výbornou show a večer nás čeká velké utkání, které bude především oslavou fotbalu,“ shodují se kapitáni obou celků - Javier Zanetti a Francesco Totti.

K lítosti domácích příznivců se Totti na hřišti neobjeví. 31letý záložník se momentálně zotavuje z operace kolene. O tom, že právě dnešní protivníci, vládnou současnému italskému fotbalu není sporu. V posledních třech letech nepoznal Italský pohár jiné finalisty, než AS Řím a Inter. Celek z Milána uspěl v letech 2004 a 2005. Loni se z vítězství radovali fotbalisté z hlavního města.

Za poslední měsíc Inter v domácí soutěži několikrát klopýtl. V 36. kole nestačil na městského rivala AC a proti Sieně uhrál jenom remízu 2:2. V klíčovém duelu proti Parmě však Nerazzurri nezaváhali a zvítězili 2:0. O obě branky se postaral navrátilec z marodky Zlatan Ibrahimovič, který by se mohl objevit proti AS rovnou v základní sestavě.

„Jsme šťastní a hrdí, že jsme obhájili Scudetto. Jednoznačně jsme si to zasloužili, protože téměř celou sezonu nebylo na špici tabulky vidět nikoho jiného než Inter. V souboji s Římem je k dispozici další trofej, na kterou se nyní soustředíme,“ dodává záložník Javier Zanetti.

Kvůli kartám nemůže počítat trenér Mancini s obráncem Marcem Materazzim a argentinským útočníkem Julio Cruzem a na hřišti se s největší pravděpodobností neobjeví ani dvojice Figo-Solari. Otazník visí nad startem středopolaře Cambiassa, naopak obránce Cristian Chivu by měl být připraven nastoupit proti svému bývalému chlebodárci.

Podle sázkové kanceláře bwin je mírným favoritem domácí AS Řím s kursem na výhru 2.55. Na úspěch Interu určili bookmakeři kurs 2.75. Na remízu si můžete vsadit v kursu 2.90.

Reklama