Hlavní obsah

Švýcarsko změří síly s oslabeným Slovenskem

Eurotip.cz

Slovenská reprezentace se opět na Euro nekvalifikovala, přesto si nenechává ujít možnosti k sehrání přátelských zápasů. Už v týdnu prohráli svěřenci Jána Kociana nejtěsnějším možným výsledkem s Tureckem a dnes poměří síly s pořadatelem nadcházejícího šampionátu Švýcarskem.

Článek

Slováci mají za sebou už tradičně neúspěšnou kvalifikaci, v níž skončili až na čtvrté příčce kvalifikační skupiny D, kterou vyhrála Česká republika. Svěřencům Jána Kociana se nedaří ani v novém roce, jelikož v úvodním přátelském zápase uhráli pouhou remízu s Maďarskem, následně doma dokonce podlehli Islandu a chuť si v uplynulém týdnu nespravili ani s Tureckem.

„Samozřejmě hráče ani trenéra netěší, když se prohraje. I když tento neúspěchu chutná jinak než ty s Islandem či Walesem. Tentokrát jsme hráli o hodně disciplinovaněji. Úmyslně jsme celou defenzívu posunuli blíže před naši branku, kde jsme chtěli soupeře zachytávat v silném osmičlenném valu a vyrážet do protiútoků. To se nám dlouhý čas dařilo, v obraně to fungovalo dobře, nevzpomínám si, že by jsme Turky pustili do vyložené šance. Chybovali jsme však ve hře dopředu. Po zisku míče, jsme ho zpětně rychle ztratili a potom se hodně nadřeli, abychom ho získali zpět,“ konstatoval po utkání kouč Kocian, jehož tým dnes čeká další zápas s účastníkem Mistrovství Evropy.

Shodou okolností i Švýcarsko patří stejně jako Turci do skupiny A, v níž dále figuruje i Česká republika a dnešní souboj si tak jistě nenechají ujít pozorovatelé Karla Brücknera. Slovensko by mělo nastoupit v jiné sestavě než proti Turecku a to i proto, že Kocianovi vypadli marodi Stanislav Šesták, brankář Štefan Senecký, Martin Škrteľ, Tomáš Hubočan, Matej Krajčík a Igor Žofčák. Naprosto fit není ani Filip Hološko, jehož start je nejistý.

Pro slovenské hráče je dnešní zápas vyvrcholením sezony, naopak Švýcary vrchol ještě čeká. Reprezentace země helvétského kříže měla účast na Mistrovství Evropy jistou už před kvalifikací, jelikož šampionát společně s Rakouskem pořádá. Švýcaři však nebudou nějakým velkým outsiderem, což dokázali i před dvěma lety, kdy si zahráli osmifinále na MS v Německu. Na jaře však Švýcarům prozatím nic moc nevychází, jelikož podlehli jasně Německu a bez úspěchu vyšli i z duelu s Anglií. O to více si jistě chtějí spravit chuť v dnešním zápase.

Na Švýcarsko dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs1.50. Věříte, že hráči Slovenska dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 2.27. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 18:00 a potom začněte sázet live.

Reklama