Hlavní obsah

Startuje Roland Garros: Safin vyzve Lisnarda

Právě dnes začíná druhý Grand Slam sezony – French Open s celkovou dotací dosahující téměř sedmi milionů Eur. Mezi prvními uvidí milovníci špičkového antukového tenisu dvojici Marat Safin a Jean-Rene Lisnard.

Článek

Oba dva se na okruhu ATP utkávají vůbec poprvéa není sporu o tom, že ruský hráč je velkým favoritem. Loňská sezona však bývalé světové jedničce příliš nevyšla, když se dostala pouze jednou do semifinále v Las Vegas a poprvé od roku 1998 si nezahrála ani v jednom finálovém utkání.

Letošní sezonu zahájil aktuálně 72. hráč světa na Australian Open vítězstvím nad Lotyšem Gulbisem. Ve druhém kole však byl nad jeho síly Marcos Baghdatis. Na dalších podnicích se moskevský rodák vůbec neprosadil a náladu si spravil až v Davis Cupu, kde nečekaně zdolal Čechy Berdycha i Dlouhého. Ve Valencii i Monte Carlu nepřešel přes druhé kolo, ale naději mu dala dvě slušná vystoupení na turnajích v Mnichově a naposled v Hamburku. Na významném měření sil v německém přístavním městě na něj opět nevyzrál Tomáš Berdych. Nakonec byl nad jeho síly Španěl Carlos Moya.

V dobách své největší slávy došel Safin na Roland Garros nejdál do semifinále. Poslední dva ročníky mu nevyšly vůbec podle jeho představ a vypadl vždy v úvodu turnaje. Kdyby ne příliš lichotivá bilance 28letého tenisty pokračovala, jeho vyzyvatel by se určitě nezlobil. Výhodou pro hráče z Monaka může být větší rozehranost. Jean-Rene Lisnard totiž musel projít nepříjemnou kvalifikací, kde se na svá vítězství hodně nadřel. V závěrečném třetím kole si rodák z Cannes poradil s dalším Rusem – Evgeny Korolevem.

„Je to doslova džungle. Kdo má větší touhu po vítězství, postoupí. Proti Korolevovi jsem rozhodně nepředváděl svůj nejlepší tenis, ale dobře jsem bránil a čekal na jeho chyby. Dostávám se zpátky do formy a své zatím nejlepší postavení na žebříčku chci ještě vylepšit,“ říká Lisnard, jehož nejlepším umístěním je 84. příčka. Aktuálně však figuruje až na 229. pozici žebříčku ATP.

Letos slavil, národností dříve Francouz, úspěch na dvou turnajích nižší série Futures v Chorvatsku. Do elitního pole nakoukl pouze jednou – v Monte Carlu, kde po vcelku vyrovnané partii nestačil v prvním kole na Nicolase Almagra.

Podle bookmakerů sázkové kanceláře bwin je jasným favoritem Marat Safin s nízkým kursem na výhru 1.08. Pokud věříte, že se hned v prvním dnu dočkáme překvapení, tudíž postupu Lisnarda, využijte kurs 5.40.

Reklama