Hlavní obsah

Nasazený Baghdatis je v úvodním kole outsiderem

Už včera se nám Roland Garros rozjelo na plné obrátky a dnes rozhodně nepoleví. Na programu jsou další zápasy prvního kola, v nichž se představí i Marcos Baghdatis. Nasazená sedmnáctka si v Paříži odbude letošní antukovou premiéru a i proto je do role favorita pasován Simone Bolelli.

Foto: Sebastian Costanzo

Marcos Baghdatis

Článek

Se stejně starým Italem se Baghdatis prozatím na kurtu nikdy nepotkal a to především kvůli tomu, že Bolelli ještě nedávno objížděl spíše podniky nižší kategorie. Kyperský tenista naopak v posledních letech zazářil na okruhu ATP, což prozatím korunoval dvěma tituly a účastí v elitní světové desítce.

Takové úspěchy prozatím chybí ve sbírce Simone Bolellimu, který letošní sezonu odstartoval prohrou s Djokovičem ve druhém kole Australian Open a následným postupem do semifinále na challengeru ve Wroclawi. Necelý měsíc na to se už radoval z účasti mezi nejlepší čtyřkou na turnaji okruhu ATP, ale v Záhřebu do finále opět nepostoupil, když ztroskotal na Stachovskym. I když tvrdý povrch nikdy nebyl a pravděpodobně ani nebude Bolelliho doménou, dařilo se tomuto Italovi i v Miami, kde podlehl ve třetím kole pozdějšímu vítězi Davyděnkovi po setech 7-6, 5-7 a 1-6.

Právě ruský Kolja vyřadil rodáka z Boloni i následně na úvodním antukovém podniku v Monte Carlu a to tentokrát ve druhém kole. Chuť si však Ital spravil další týden v Mnichově, kde cestou do finále porazil Gicquela, Seppiho, Leeho a Mathieuho. V závěrečném duelu BMW Open změřil síly s Fernandem Gonzalezem, ale i když se hodně snažil, na svůj úvodní titul z okruhu ATP nedosáhl. Svou kvalitu však následně potvrdil třetím kolem v Římě a ani minulý týden v Dusseldorfu nezklamal, jelikož prohrál pouze ve třech setech s Andrejevem.

Z toho všeho vidno, že dnes Marcose Baghdatise nečeká opravdu jednoduchý duel. Letos prozatím nezažívá moc podařenou sezonu, i když kromě pětisetové bitvě ve třetím kole Australian Open s Hewittem, postoupil do semifinále v Marseille. Ve Francii porazil domácího Clementa, Iva Karloviče a Michaila Južného, ale na Maria Ančiče byl už krátký. Od té doby nepřešel přes druhé kolo, ale není to jen kvůli špatným výsledkům, jelikož kromě daviscupových duelů se na kurty už více jak dva měsíce nepodíval. Únava a lehčí zranění rodákovi z Limassolu znemožnila i přípravu na Roland Garros, což by se dnes mohlo projevit.

Podle bookmakerů společnosti bwin je mírným favoritem Ital Bolelli, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.42. Na výhru v žebříčku lépe postaveného Baghaditse najdete u světové jedničky kurs 2.45.

Reklama