Hlavní obsah

Reprezentaci čeká příprava s Litvou

Eurotip.cz

Zbývá šest dnů do cesty české reprezentace na Euro a je tedy potřeba, aby začala krystalizovat základní sestava. Hodně rozhodně napoví dnešní přátelský duel s Litvou, který hostí nově otevřený Eden.

Článek

Už v pátek čeká svěřence Karla Brücknera další a zároveň poslední přátelský zápas se Skotskem, ale nejpozději zítra musí být odeslána nominace a posledním duelem, který může něco v tomto směru změnit, je ten dnešní.

„V Rakousku jsme se srovnali na stejnou notu, ale lehkost nám ještě chyběla. Teď by měl přijít na řadu taktický trénink a náročné zkoušky v zápasech,“ konstatoval kouč, který řeší především otázku špílmachra, jelikož Tomáš Rosický nebude na Euru k dispozici. „Záložníci jsou specifičtí, jejich hra se bude zlepšovat,“ komentoval Brückner především formu Marka Matějovského, který se v dnešní základní sestavě pravděpodobně neobjeví.

S Litvou se česká reprezentace utká počtvrté a bilance hovoří jasně ve prospěch českého týmu, který vyhrál všechny duely. Poslední vzájemný zápas se uskutečnil v roce 1999 v rámci kvalifikace na Euro 2000 a Češi zvítězili 4:0, když se dvakrát střelecky prosadili Nedvěd s Kollerem.

Litva narozdíl od Česka na Euro nepostoupila, což není žádná novinka - zemi bývalého sovětského bloku se to doposud nikdy nepodařilo. Dnešní příprava je tak pro muže kouče Algimantase Liubinskase prověrkou pro nadcházející kvalifikaci o MS 2010, které bude hostit Jihoafrická republika. V bojích o šampionát čekají Litevce soupeři v podobě Francie, Rumunska, Srbska, Rakouska a Faerských ostrovů.

V roli favorita vstoupí do zápasu český výběr. Na vítězství svěřenců Karla Brücknera vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.20. Myslíte si, že Litva uhraje v Edenu alespoň bod, pak si vsaďte na její neprohru - kurs je 3.74.

Reklama