Hlavní obsah

Llodra umí Berdycha potrápit

Tomáš Berdych má už v Paříži za sebou úvodní kolo, které se mu povedlo fantasticky. Robertu Smeetsovi totiž dovolil vyhrát pouhý jeden game a v „suchém tričku“ postoupil do druhého kolo. To by mohlo být na programu už dnes a českého tenistu rozhodně nečeká tak jednoduchý zápas i proto, že Michael Llodra nastoupí před domácími fanoušky.

Článek

Berdych ale na tohoto Francouze uměl vždy zahrát, což kromě výhry na challengeru v Besanconu, potvrdil také před třemi lety v Dusseldorfu a loni na Wimbledonu. Právě duel na londýnské trávě byl vůbec nejdramatičtějším, když ho rodák z Valašského Meziříčí vyhrál po setech 7-6, 7-6, 3-6 a 7-6.

Podle expertů by měl Tomáš Berdych zvítězit i dnes, přesto, že se teprve nedávno vrátil na kurty po zranění kotníku. Svěřenec Jaroslava Navrátila udělal za poslední roky velký kus práce, díky které loni dokonce nakoukl do elitní světové desítky. Momentálně je 13. hráčem světa, což si zasloužil především vynikajícím výsledkem z turnaje série Masters v Miami, kde prohrál až v semifinále s Rafaelem Nadalem. Velmi dobře si vedl i předtím na úvodním grandslamu sezony, když v Melbourne skončil v osmifinále na raketě Rogera Federera.

Na antuku vstoupil daviscupovým soubojem s Ruskem, který mu bohužel vůbec nevyšel. Nejdříve podlehl v pětisetové bitvě Safinovi a do rozhodujícího setu dotáhl i zápas s Davyděnkem, ve kterém si však poranil kotník a následující měsíc musel strávit v klidu. Vrátil se až před 14 dny v Hamburku, ale v zápase se Safinem opět neuspěl. První antukové vítězství si tak připsal až pár dní poté v Düsseldorfu, kde porazil Američana Blakea. Už tak úspěšný nebyl proti Švédovi Soderlingovi, ale zápasem s Guillermo Caňasem se vrátil na vítěznou vlnu.

Tu prodloužil v úvodním kole pařížského grandslamu a rád by jistě pokračoval v takovém duchu i nadále. Michael Llodra by ale dnes nemusel být pro Berdycha až tak snadným soupeřem, jak se může zdát. Co se totiž úspěchů na turnajích týče, patří letos k vůbec nejlepším. Nejen, že ve čtyřhře vyhrál po boku svého krajana Benneteaua podnik v Las Vegas a společně s Clementem došel až do finále Australian Open, ale dva tituly si připsal překvapivě už i ve dvouhře. Přemožitele nejdříve nenašel na začátku ledna v Adelaide a měsíc a půl na to v Rotterdamu, kde porazil například Davyděnka, Karloviče či ve finále Soderlinga.

„Byl to pro mě neuvěřitelný týden,“ řekl po triumfu v nizozemském přístavním městě Francouz. „Nikdy jsem nepomyslel na to, že vyhraji dva turnaje během dvou měsíců. Momentálně ale hraji o hodně lépe než dříve a mám na to vyhrávat i nadále,“ dodal sebevědomě v tu chvíli 58. hráč žebříčku ATP, který od té doby poskočil o 17 míst výše.

Kromě zmíněných titulů si Llodra zahrál i čtvrtfinále v Aucklandu, kde nestačil na Juana Monaca. V posledních měsících se mu však moc nedařilo, což bylo vidět i na jeho radosti po vítězném duelu prvního kola French Open s krajanem Patiencem.

Myslíte si, že dnes Berdych potvrdí své postavení v žebříčku ATP, pak využijte sázky na českého tenistu, kterého bookmakeři společnosti bwin favorizují s kursem 1.14. Michael Llodra je velmi nepříjemný hráč a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Francouze vsadíte s kursem 4.27.

Reklama