Hlavní obsah

Využije Boston domácího prostředí k zisku mečbolu?

Eurotip.cz

Finále východní konference NBA nabývá na dramatičnosti, i když Detroit dokázal jako vůbec první v play-off dobýt bostonskou arénu. Celtics se ale nenechali zahanbit a rovněž poprvé za dosavadní průběh vyřazovací části zvítězili venku. Do pátého zápasu se tak jde za nerozhodnutého stavu.

Článek

Ještě před týdnem by se řeklo, že je Boston týmem ryze domácí palubovky, ale ve druhém zápase s Detroitem poprvé poznal, jak chutná hořkost porážky před svými fanoušky a do města automobilů cestoval za nepříznivého stavu. Hned v prvním zápas v aréně Pistons však Celtics dokázali zvítězit, o což se největší měrou zasloužil Kevin Garnett, i když nastřílel „pouhých“ 22 bodů.

„Pravděpodobně už nebudeme nikdy v našich kariérách tak blízko finále. Musíme dnešní zápas odehrát, jako by měl být ten poslední v sezoně. Musíme najít cestu k vítězství a o to samé se následně pokusit v Detroitu,“ konstatoval jeden z velké bostonské trojky - Paul Pierce, který v pondělí trefil pouhé 3 střely z celkových 14 pokusů.

Stejný cíl mají jistě v hlavách hráči Detroitu, kteří rozhodně nejsou letos takovým překvapením jako mužstvo Celtics, od kterého se bezesporu nečekalo, jakým stylem ovládne základní část. V posledním duelu však Bostonští naprosto vyhořeli, což se dnes už moc nepředpokládá.

„Není zvykem, aby všichni takto chybovali ve střelbě,“ má určitě pravdu bostonský kouč Doc Rivers, který se dnes opět bude spoléhat na tradiční týmovou hru a především trojici Pierce - Garnett - Allen.

Za favorita utkání jsou dnes považováni domácí, na které vypsali bookmakeři bwin kurs 1.36. Věříte-li, že Detroit zopakuje výborný výkon z posledního zápasu a odcestuje domů s možná rozhodujícím náskokem, pak si vsaďte na jeho vítězství s kursem 3.20.

Reklama