Hlavní obsah

Verdasco je v zápase s Chelou favoritem

I dnešní den bude na dvorcích Rolanda Garrose hodně nabitý, i když se včera konečně podařilo odehrát vše, co bylo v plánu. Do druhého kola už předevčírem postoupil Fernando Verdasco, naopak pětisetový zápas Juana Ignacia Chely s Američanem Isnerem se natáhl až do včerejšího dne a síly by dnes Argentincovi mohly chybět.

Článek

Ani Verdasco však neměl lehký vstup do turnaje, v němž obhajuje osmifinále, jelikož duel s krajanem Venturou vyhrál rovněž až v pěti setech a dva dny odpočinku mu jistě přišly vhod. Je otázkou, jestli je dnes zúročí v duelu s dobře známým Chelou, kterého potkal na okruhu ATP už šestkrát a z toho dvakrát dokonce na French Open. Úvodní grandslamový zápas v roce 2004 patřil Argentincovi stejně jako duel z téhož roku v Gstaadu. O dva roky později se však radoval Španěl, když kromě Roland Garros porazil Chelu i na hamburské antuce. Rok na to sice prohrál ve Stuttgartu, ale sérii následně srovnal na 3:3 v prozatím jediném duelu na tvrdém povrchu v Montrealu.

Fernando Verdasco je mírným favoritem i dnešního duelu, ve kterém bude obhajovat svou 23. příčku v žebříčku ATP, což je pro něj vůbec nejlepší postavení v kariéře. K této pozici si letos pomohl především na antuce, jelikož tvrdý povrch nikdy nebyl Španělovou doménou, což potvrdil i v úvodních měsících roku 2008. Na většině turnajů se totiž loučil ve druhém kole.

Antuka to je jiná, což Verdasco dokázal hned ve Valencii, kde došel do čtvrtfinále. V něm ale rodák z Madridu nestačil na svého krajana Davida Ferrera, jenž cestou za titulem následně porazil Robreda a Almagra. Následně v Monte Carlu ale překvapivě vypadl už v prvním kole s Monfilsem a chuť si nespravil v Barceloně, kde se po prohře s Lapenttim loučil rovněž v úvodu. Na vítěznou vlnu se vrátil v Římě, kde prohrál až v osmifinále s Blakem a ještě o kolo dále se probojoval následně v Hamburku, když mezi nejlepší šestnáctkou vyřadil D. Ferrera, ale ve čtvrtfinále na Federera už nestačil.

V Paříži se Verdasco uvedl nemastným neslaným výkonem s Venturou a těžko odhadovat, jestli by to nyní stačilo na Juana Ignacia Chelu. V tuto chvíli 42. hráč žebříčku ATP letos prozatím nenavazuje na poměrně vydařenou loňskou sezonu, během níž vybojoval titul v Acapulcu. V roce 2008 ho však neobhájil, jelikož už ve druhém kole prohrál s krajanem Callerim. O hodně lépe si vedl týden předtím v Buenos Aires, kde porazil například Španěla Almagra, a až v semifinále nestačil na Davida Nalbandiana. Vyznavatel především antuky neopomenul z turnajů na tvrdém povrchu pouze podniky série Masters v Miami a Indian Wells, ale na žádný úspěch zde nedosáhl.

Podobně si 190 cm vysoký Argentinec vedl v Monte Carlu, když v úvodním kole podlehl jasně Simone Bollelimu po setech dvakrát 2:6. Chuť si alespoň trochu spravil v Barceloně, kde ve třech setech porazil Garciu-Lopeze a Ernesta Gulbise. O hodně menší problémy měl s Marcem Gonzalezem, který zápas skrečoval už v prvním setu. Ve čtvrtfinále však narazil na Nadala a antukový král neponechal nic náhodě. V Římě ani Hamburku se Chelovi nedařilo, ale v Dusseldorfu přehrál vždy jasně ve dvou setech T. Johanssona, Odesnika a Tabaru. O hodně více se natrápil v úvodním kole probíhajícího grandslamu, jelikož s Isnerem prohrával už 0:2 na sety. Chelovi však přišlo vhod rozkouskování zápasu kvůli dešti a zbylé tři sety získal na svou stranu.

Podle sázkové kanceláře bwin je favoritem zápasu Fernando Verdasco, na jehož výhru vypsala kurs 1.35. Na postup J. I. Chely určili bookmakeři kurs 2.70.

Reklama