Hlavní obsah

Nizozemsko si pozvalo Dánsko

Mistrovství Evropy se blíží mílovými kroky a jeho účastníci tak mají poslední chvíle na to, aby vyladili formu a vykrystalizovali optimální herní varianty. Jedním z největších favoritů na úspěch jsou bezesporu Nizozemci, které dnes čeká v Rotterdamu přátelský duel s Dánskem.

Článek

Nizozemsko však mělo poměrně velké problémy v kvalifikaci, když nakonec postoupilo jen o bod před Bulharskem. Ve skupině, kde se outsideři vůbec neprosadili, zvítězila reprezentace Rumunska a to poměrně spolehlivě. Právě s ní se Oranjes utkají i v úvodní fázi nadcházejícího šampionátu a vzhledem k tomu, že je ve skupině C i Francie, nebude pro ně postup do vyřazovací fáze nic jednoduchého.

„Byli jsme nalosováni do velmi těžké skupiny, ale je to zároveň ta nejatraktivnější skupina,“ říká hvězda nizozemské reprezentace Rafael Van der Vaart. „Edwin van der Sar po vítězném finále Ligy mistrů správně řekl, že může napodobit Hanse van Breukelena. A já k tomu říkám, že rok 1988 můžeme skutečně oživit,“ dodává fotbalista Hamburku, který v dnešním duelu nebude rozhodně chybět. To se nedá říci o Khalidu Boulahrouzovi, jenž byl jako poslední vyřazen z týmu před uzavřením nominace.

Stejně jako Boulahrouz se na šampionát nepodívá nikdo z dánské reprezentace, jelikož ta v kvalifikaci naprosto vyhořela. Nutno však uznat, že už před začátkem bojů o šampionát byli pravděpodobní kandidáti na postup jasní, jelikož ve skupině F startovali Španělé se Švédy. Kromě outsiderů Islandu a Lichtenštejnska měli Dánové za soupeře také reprezentace Severního Irska a Lotyšska, která si překvapivě zahrála před čtyřmi roky na ME v Portugalsku.

Z dánské jedenadvacítky před zápasem povýšil mezi seniory obránce Aalborgu Michael Jakobsen, který si tak dnes odbude premiéru. „Splní se mi velký sen. Je to něco, o čem sníte celý život,“ konstatoval radostně nejlepší dánský hráč do 17 let roku 2002. Po zranění kolene se vrací do nominace Thomas Kahlenberg.

Bookmakeři společnosti bwin favorizují domácí, na něž vypsali kurs 1.45. Na remízu si můžete vsadit s kursem 4.00 rovné a na vítězství Dánů 6.25. Společnost bwin bude samozřejmě nabízet k tomuto utkání i live sázky.

Reklama