Hlavní obsah

Skotsko poslední generálkou české reprezentace

Čas se krátí a už pouze osm dní zbývá do zahajovacího zápasu Mistrovství Evropy ve Švýcarsku a Rakousku, v němž se postaví proti domácí zemi helvétského kříže česká reprezentace. Český výběr si sice v úterý poradil s Litvou, ale žádný super výkon nepředvedl a přípravný zápas se Skotskem mu jistě jen prospěje.

Článek

Trenér Karel Brückner v zápase s Litvou naordinoval svým svěřencům systém 4 - 5 - 1, s kterým lze počítat i dnes. Změny by však měly přijít a to nejméně v tom, že bude zpět do hry zařazen Marek Matějovský, který má předpoklady nahradit zraněného Tomáš Rosického. „Ale tohle základní rozestavení ještě neznamená, že hrajeme na jednoho útočníka, roli útočníků přebírají i ti dva krajní záložníci,“ říká jasně kouč Brückner, který dal na těchto postech šanci Vlčkovi s Barošem.

Bývalý slávistický kanonýr se jí zhostil na výbornou, naopak Baroš opět naprosto vyhořel a dá se očekávat, že přednost nyní bude mít ostravský Svěrkoš, který nastoupil do druhé půle, ale už na hrotu v klasickém rozestavení 4 - 4 - 2. Ani Vlček však nemá své místo jasné, jelikož na svou šanci čeká i Libor Sionko, jehož start v základní sestavě je dnes hodně pravděpodobný.

Nyní čeká českou reprezentaci výběr Skotska, který bude posledním soupeřem našeho mužstva před nadcházejícím šampionátem. „Nervózní ještě nejsme, teď se soustředíme na poslední přípravu, na zápas se Skotskem a na tréninky v Seefeldu. Ale řekl bych, že ta zdravá nervozita a nabuzení přijde až těsně před zápasem,“ řekl kapitán Tomáš Ujfaluši, který nemá na Skoty moc dobré vzpomínky, jelikož Glasgow Rangers nedávno vyřadilo jeho Fiorentinu v semifinále Poháru UEFA.

Tak úspěšná už nebyla skotská reprezentace v kvalifikaci na Euro, i když dělala co mohla. Ve skupině B totiž figurovali kromě Ukrajiny také finalisté posledního MS - Itálie a Francie. Skotové však favority hodně potrápili a nakonec jim postup utekl o pouhé dva body, což jasně dokazuje jejich kvalitu. „Přestože Skotsko na mistrovství Evropy nepostoupilo, pořád ho řadím k nejlepším evropským mužstvům,“ je si vědom síly soupeře i trenér českého týmu.

Do dění tohoto zápasu se můžete zapojit svou sázkou na jednu z příležitostí. Čeští reprezentanti jsou dnes bookmakery společnosti bwin favorizováni s kursem 1.50. Na remízu nabízí světová jednička hodnotu 3.75 a na vítězství Skotů kurs 6.00 rovných. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama