Hlavní obsah

Štěpánka čeká v boji o osmifinále Robredo

Eurotip.cz

Jediný český zástupce zbyl v pavouku mužské části turnaje Roland Garros. Česká dvojka narazí na španělského tenistu Tommyho Robreda, se kterým nemá zrovna lichotivou bilanci.

Článek

Úvodní čtyři vzájemná střetnutí vyzněla lépe pro Robreda. V roce 2007 se v Miami po třísetové bitvě znovu radoval ambiciózní Španěl, avšak poslední měření sil dopadlo lépe pro Štěpánka, který svého soka udolal v úvodu letošní sezony na turnaji v Sydney, kde nakonec došel až do semifinále.

Následovalo zklamání na Australian Open, kde Štěpánek nepřešel přes první kolo, ve kterém po velkém boji podlehl Vincentu Spadeovi. Výbornou formou se český zástupce prezentoval na sklonku února nejprve na turnaji v San Jose, kde po semifinálové výhře nad Robby Gineprim nestačil až ve finále na dalšího Američana Andy Roddicka. O týden později si rodák z Karviné připsal další příjemný výsledek v Memphisu, kde jeho pouť turnajem skončila mezi nejlepšími čtyřmi na raketě Robina Soderlinga. V Miami prohrál 29letý tenista v osmifinále s Jamesem Blakem. Skvělé výkony podával Štěpánek na posledním podniku série Masters v Římě, kde vyřadil jména jako Nieminen, Ferrer a přemožitele nenašel ani ve světové jedničce Federerovi. Nad jeho síly byl až v semifinále Novak Djokovič.

Na French Open si v prvním kole poradil 22. hráč žebříčku ATP domácím Simonem a ve druhém kole zdolal krajana Jiřího Vaňka. Tomu v úvodních dvou sadách povolil jediný gam, třetí sadu prohrál, ale ve čtvrté už opět dominoval. „Ubral jsem plyn, tak se hra trochu vyrovnala. Jirka se asi taky trochu uvolnil, protože věděl, že už nemá co ztratit, že zápas je jasně v mých rukou,“ okomentoval Radek Štěpánek situaci okolo prohraného třetího setu.

Na jedinou českou naději však dnes čeká hráč jiného kalibru. Tommy Robredo se pohybuje mezi elitou už nějaký ten pátek, což potvrdil i v loňské sezoně, kdy skončil po druhé v řadě mezi nejlepší světovou desítkou. Start do sezony rodákovi z Hostalricu možná dle očekávání příliš nevyšel a Robredo na betonu nezdolal nikdy více jak jednoho soupeře. V polovině dubna však začala antuková sezona a svou náklonnost k červenému povrchu potvrdil Španělský tenista semifinálovou účastí ve Valencii, kde nestačil až na krajana Ferrera. Stejný hráč vyřadil 26letého tenistu ve čtvrtfinále v Barceloně a mezi nejlepší čtyři Robredo nenakoukl ani v Římě, kde ho tentokrát zastavil Andy Roddick.

„Je to antukový specialista, vynikající hráč. Čekám velice těžké utkání,“ dodává Štěpánek na adresu svého soupeře, který si na Roland Garros v dosavadním průběhu poradil s Guillermo Coriou a domácím Marcem Gicquellem.

Mírným favoritem na výhru je podle sázkové kanceláře bwin Španěl Tommy Robredo s kursem na výhru 1.75. Na vítězství Radka Štěpánka určili experti kurs 1.85.

Reklama