Hlavní obsah

Spraví si Německo renomé?

Není to ani týden, co Němci překvapivě pouze remizovali v přípravě s Běloruskem, což jim těsně před Mistrovstvím Evropy na sebevědomí rozhodně nepřidalo. Spravit chuť si dnes mohou v poslední generálce se Srbskem, které se na šampionát nekvalifikovalo.

Článek

Není pochyb o tom, že Německo bude na Euru patřit mezi horké kandidáty na nejvyšší příčky, jelikož na závěrečných turnajích jsou naši západní sousedé vždy vynikající. Nyní mají za sebou i poměrně dobrou kvalifikaci, v níž byla lepší už pouze Česká republika, ale skóre 35:7 dává najevo německou sílu.

Tu svěřenci Joachima Löwa nepředvedli minulý týden v zápase s Běloruskem, ve kterém sice po 20 minutách 2:0 vedli, ale outsider dokázal ve druhém poločase srovnat na konečných 2:2. „Hráči v minulých dnech tvrdě trénovali, a tak v průběhu zápasu ztratili svěžest,“ vysvětlil příčinu neúspěchu kouč německé reprezentace.

Chuť si dnes Němci mohou spravit v zápase se Srbskem, ve kterém dá Löw pravděpodobně šanci útočnému duu Kuranyi - Gomez a Klose s Podolskym začnou pouze na lavičce. Srbové si před dvěma lety zahráli na světovém šampionátu v Německu, ale jejich vystoupení lze hodnotit slovy - není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Během tří zápasů ve skupině totiž inkasovali hned 10 branek, ale nutno uznat, že soupeři v podobě Argentiny, Nizozemska a Pobřeží Slonoviny patřili mezi ty nejsilnější.

Na závěrečný evropský turnaj se však v uplynulé kvalifikaci neprobojovali, když ve skupině A skončili za Portugalskem a překvapivým lídrem z Polska. Postup svěřenci Miroslava Dukiče neztratili ve vzájemných zápasech s nejlepšími celky skupiny, ale v duelech s těmi papírově slabšími, i když nutno uznat, že Belgie či Finsko patří rovněž mezi silné evropské týmy.

Myslíte si, že Němci dnes napraví úterní zaváhání, pak si na ně můžete vsadit s kursem 1.33. Na remízu společnost bwin nabízí kurs 4.40 a na výhru Srbů 8.00 rovných.

Reklama