Hlavní obsah

Almagra čeká překvapení turnaje Jeremy Chardy

Eurotip.cz

Druhý Grand Slam sezony French Open došel už do osmifnálové fáze. Španělský tenista Nicolas Almagro změří síly s novým miláčkem francouzského publika – Jeremy Chardym. Oba borci se na turnajích zatím nepotkali a čeká je tudíž premiéra.

Článek

Nicolas Almagro se v loňské sezoně zařadil mezi světovou elitu, když poprvé v kariéře skončil TOP 30 a přidal první vítězství na turnaji ATP. Po nevýrazném startu do letošního ročníku na Australian Open se 22letý tenista přesunul do brazilského Costa Do Sauipe, kde po finálové výhře nad veteránem Moyou slavil celkově druhý titul. Další triumf si připsal fanoušek fotbalové Murcie na sklonku února v Acapulcu, kde si poradil třeba s Jose Acasusem či Davidem Nalbandianem. O oblibě antuky světové dvacítky není pochyb. Na dubnovém podniku ve Valencii předváděl opět výborný tenis a jeho cestu turnajem zastavil až v semifinále krajan Ferrer. V Monte Carlu a Barceloně došel rodák z Murcie jenom do osmifinále, resp. do čtvrtfinále. Mezi poslední osmičkou se loučil i naposled v Říme, když skrečoval Novaku Djokovičovi.

Zde na Roland Garros si nadějný Španěl poradil poměrně hladce se Srbem Pashanskim, Sebastianem Decoudem a ve třetím kole ho nezastavila ani nasazená desítka Andy Murray. „Dokázal jsem své antukové kvality. Porazit mě na antuce je velmi dobrý výsledek,“ dodal po prohraném utkání sebevědomý Murray.

Na devatenáctého nasazeného dnes čeká velice nevyzpitatelný soupeř. Jeremy Chardy letos spíše paběrkoval na challengerech, ale vzestup formy dokázal na posledním slušně obsazeném podniku v Marrakechi, kde až ve finále nestačil na Gaela Monfilse. Na divokou kartu hrající 21letý tenista si v úvodním představení na French Open poradil s Portugalcem Gilem hladce ve třech setech. Do podvědomí všech příznivců tenisu se však dostal rodák z Pau senzační výhrou nad turnajovou šestkou Davidem Nalbandianem.

„Řekl jsem si jdi to toho a hrál jsem v klidu. V průběhu čtvrté sady mě potkaly křeče, ale neměl jsem co ztratit. Chtěl jsem ho dostat na síť a znejistit ho,“ řekl po výhře nad Nalbandianem, kterého trápilo zranění nohy, objev Roland Garros Chardy. „Nikdy jsem nehrál pět setů v řadě. Věřil jsem, že to zvládnu a křeče jsem překonal,“ dodal vítěz juniorského Wimbledonu z roku 2005, který ve třetím kole hladce zdolal Rusa Tursunova.

Jasným favoritem na výhru je podle sázkové kanceláře bwin Nicolas Almagro s kursem na postup 1.20. Pokud věříte v pokračování tenisové pohádky v podání domácího Jeremy Chardyho, využijte příjemného kursu 3.60.

Reklama