Hlavní obsah

Llodra vyzve Gulbise

Na Roland Garros dnes začíná již druhý týden soubojů a o postup do čtvrtfinále si to na dvorci Suzanne Lenglenové rozdá mladík Ernests Gulbis se zkušeným Michaelem Llodrou.

Článek

Oba hráči se na elitních turnajích série ATP ještě neutkali, ale potkali se loni na tvrdém povrchu v německém Heilbronnu, kde zvítězil Llodra. V loňské sezoně skončil francouzský tenista znovu mezi nejlepší stovkou, avšak přednost dává hlavně čtyřhře.

Rodák z Paříže prožil famózní start do sezony, když hned na úvodním podniku v Adelaide zdolal ve finále Jarka Nieminena. V Aucklandu došel do čtvrtfinále, ale z Australian Open vypadl hned v úvodním kole, když nestačil na silného Rusa Davyděnka. Pro druhý singlový titul v sezoně si 28letý hráč došel na konci února v Rotterdamu, kde vyřadil esa jako Davyděnko, Karlovič či Soderling. Tento úspěch mu rovněž vynesl prozatím nejlepší postavení na žebříčku ATP v kariéře – 37. místo. Od té doby však nedokázal přejít přes první kolo, což se mu konečně povedlo na posledním podniku v Hamburku, kde jeho naděje skončili záhy ve druhém utkání s Fernandem Verdascem.

Na Roland Garros si nenasazený Francouz poradil s krajanem Patiencem a v pětisetové bitvě překvapil výhrou nad turnajovou jedenáctkou Tomášem Berdychem. V posledním souboji si za dvě a půl hodiny Llodra poradil s Italem Bolellim a svůj dosavadní účet 33 es zaokrouhlil na rovných 50.

Mladý Lotyš si loni připsal deset vítězných utkání na okruhu ATP a na challengerech posbíral celkem tři tituly. Na prvním Grand Slamu letošního roku nestačil hned v úvodu na Marata Safina, ale slibný výsledek si připsal v úvodu března v Las Vegas, kde skončil ve čtvrtfinále na raketě Robby Ginepriho. V Miami i Indian Wells se 19letý talent poroučel ve druhém kole. Dobrou formu dal znát rodák z Rigy v Barceloně, kde zdolal třeba zkušeného matadora Moyu, ale nad jeho síly byl v osmifinále Argentinec Chela.

Zde ve Francii prošel Gulbis přes úvodní kolo hladce po výhře nad Němcem Greulem. O velké překvapení se postaral následně, když ve čtyřech setech vyřadil nasazenou sedmičku Jamese Blaka a jeho pouť turnajem nezastavil ani Nicolas Lapentt, který překvapivě nasbíral méně nevynucených chyb než mladý Lotyš.

V tomto duelu jen těžko naleznete favorita. Pokud věříte v postup domácího Llodry, využijte u bwinu v kursu 1.80. Na výhru Ernestse Gulbise určili bookmakeři shodný kurs, tedy 1.80.

Reklama