Hlavní obsah

Přiblíží se Ivanovičová trůnu?

Dnešní program Roland Garros odstartuje dvěma rozehranými osmifinálovými souboji ženské dvouhry. Na programu je však i duel o semifinále, v němž se proti sobě postaví Patty Schnyderová a Ana Ivanovičová. Srbka bojuje o pozici světové jedničky, Schnyderová druhé grandslamové semifinále v kariéře.

Článek

Souboj zkušenosti a mládí, tak by se dal nazvat tento duel, ve kterém půjde opravdu o hodně. Je jisté, že Maria Šarapovová neobhájí svou loňskou účast v semifinále French Open a v žebříčku ztratí důležité body, což nahrává momentálně druhé Ivanovičové. Schnyderová nemá podobné starosti, ale na pařížské antuce se do semifinále prozatím nikdy nepodívala a dnes by to jistě ráda změnila.

V poslední době se však Švýcarce proti své soupeřce nedaří, když po třech výhrách z roku 2005 utrpěla do dnešního dne stejný počet porážek. Naposledy se utkaly loni ve Stuttgartu, kde měl zápas zcela jasný průběh, jelikož Schnyderová uhrála pouhé dva gamy. Lépe si vedla ve stejném roce krátce před Roland Garros, když na berlínské antuce prohrála až 4-6 ve třetím setu.

Ana Ivanovičová obhajuje letos v Paříži loňskou účast ve finále a vzhledem k tomu, že mezi zbylými hrajícími nejsou zmíněná Šarapovová, sestry Williamsové či vítězka z posledních let Justine Heninová, jsou šance Srbky na zisk premiérového grandslamu poměrně vysoké. Zároveň s ním by se jistojistě stala světovou jedničkou, což se jí doposud rovněž nikdy nepovedlo.

Letos už má za sebou poměrně hodně úspěchů, ať už je to účast ve finále Australian Open či vítězství na prestižním turnaji v Indian Wells. Výborně si vedla i na antuce a to především v Berlíně, kde prohrála až v semifinále s Ruskou Dementěvovou. Na Roland Garros si už mimo jiné poradila s Lucií Šafářovou a Petrou Cetkovskou.

Tolik pozitivního se bezesporu nedá napsat o Patty Schnyderové, která má už s největší pravděpodobností nejlepší léta za sebou. Na druhou stranu nutno uznat, že tato Švýcarka stále nepatří do starého železa, což potvrdila i v úvodu roku semifinálovou účastí v Gold Coast. Dokonce do finále se probojovala o tři měsíce později v Bangalore, ale na Serenu Williamsovou nestačila.

Na oranžovém povrchu se letos probojovala mezi nejlepší osmičku v Charlestonu, Římě a také nyní v Paříži. V hlavní francouzské metropoli však doposud nenarazila na papírově moc silné soupeřky, i když se nesmí zapomenout, že Katarina Srebotniková vyřadila mladší ze sester Williamsových.

Myslíte si, že dnes Ivanovičová potvrdí papírové předpoklady a postoupí do semifinále, pak si na Srbuku vsaďte u bwin s kursem 1.08. Schnyderová není rozhodně bez šance a věříte-li, že zabrání Ivanovičové v postupu, pak se nabízí kurs 5.40.

Reklama