Hlavní obsah

Je Nadal v Paříži vůbec k poražení?

Rolang Garros na závěr dnešního hracího dne nabídne pikantní podívanou. V boji o semifinále se totiž proti sobě postaví dva Španělé. Rafael Nadal prozatím prochází pavoukem druhého grandslamu sezony jako nůž máslem, ale ani Nicolas Almagro neměl doposud výraznější problémy.

Článek

Oba hráči stále patří mezi mladší generaci a mezi jejich daty narození je pouze půlroční rozdíl. V oficiálním zápase mezi dospělými se však doposud střetli pouze dvakrát, a kde jinde než na antuce, která je pro oba Španěly bezesporu oblíbeným povrchem. Poprvé se potkali už před čtyřmi lety v Palermu, kde Nadal zvítězil hladce ve dvou setech. Silnějším protivníkem byl Almagro antukovému králi od dva roky později v Barceloně, kde Nadal vyhrál po setech 7-6 a 6-3.

Rafael Nadal si v uplynulé sezoně udržel svůj vysoký standard, když vyhrál hned šest turnajů (Indian Wells, Monte Carlo, Barcelona, Řím, Roland Garros a Stuttgart). Jak vidno, hned pět z nich bylo antukových, čímž rodák z Malorky jen potvrdil, že na oranžovém povrchu mu stále nemůže konkurovat ani Roger Federer. Letos tomu není prozatím jinak, jelikož Rafa dokázal získat triumfy v Monte Carlu, Barceloně a také Hamburku, kde loni právě s Federerem prohrál.

Překvapivé zaváhání si však připsal v Římě, čehož náležitě využil Novak Djokovič, který v brzké době pravděpodobně vystřídá Nadala na postu korunního prince. Stále 21letý mladík se však nevzdává, což nyní potvrzuje na Roland Garros, kde si už bez sebemenších problémů s Bellucim, Devilderem, Nieminenem a Verdascem.

Dalším soupeřem bude Nadalovi krajan Nicolas Almagro, který v úvodu roku potvrdil, že na tvrdém povrchu mu to až tak neklape a do závěrečných zápasů se nikde neprobojoval. O to více si chce vždy spravit chuť na oblíbené antuce. Dokázal to letos už v Costa Do Sauipe, kde nenašel přemožitele a radoval se z úvodního turnajového titulu. Ve svém vítězném tažení pokračoval i v Buenos Aires, ale ve čtvrtfinále ho zastavilo svalové zranění v zápase s J. I. Chelou. Do pořádku se dal Španěl velmi rychle a hned na dalším podniku v Acapulco porazil ve finále Davida Nalbandiana, díky čemuž mohl slavit už svůj druhý letošní titul. Z oranžového povrchu si odskočil na chvilku k tvrdému, ale v Indian Wells ani Miami se nikterak radovat nemohl.

Ve Valencii to však byla jiná káva. Almagro bez sebemenšího klopýtnutí dokráčel do finále, v němž byl opravdu blizoučko vítězství, když vedl v rozhodujícím setu 5:2. Jeho krajan David Ferrer ale prokázal svou bojovnou povahu a zápas nakonec vyhrál v tiebreaku třetího setu. „Měl jsem titul tak blízko. Cítím se, jakoby mi ho někdo ukradl,“ konstatoval po finále Almagro, který si následně zahrál osmifinále v Monte Carlu. O kolo dále se probojoval v Barceloně a taky na turnaji série Masters v Římě, kde skrečoval duel s Djokovičem. Od té doby se šetřil právě na Roland Garros, kde prozatím ztratil set pouze s Andym Murrayem ve 3. kole. V osmifinále navíc vyřadil domácí objev Jeremy Chardyho.

Bookmakeři společnosti bwin mají jasno, na vítězství 21letého Nadala vypsali i dnes tradičně nízký kurs 1.02. Jste-li názoru, že Almagro připraví Nadala o prodloužení vítězné pařížské série, pak využijte kursu 7.50.

Reklama