Hlavní obsah

Francie si pozvala silnou Kolumbii

Eurotip.cz

Přípravné zápasy neutichají ani čtyři dny před startem Eura. Mezi poslední generálky patří dnešní duel Francouzů s Kolumbií, který by mohl napovědět, jak na tom vlastně tým ze země galského kohouta je.

Článek

„Na posledním mistrovství světa jsme došli až do finále, takže cokoliv horšího než finále evropského šampionátu bude neúspěchem, i když Euro je obtížnější než mistrovství světa,“ konstatoval nedávno kapitán Arsenalu William Gallas, na kterém stojí i defenzíva reprezentace. Krátce na to sehráli Francouzi přípravný zápas s Ekvádorem a outsidera dokázali porazit 2:0, když se o obě branky překvapivě postaral Bafetimbi Gomis. Teprve 22letý útočník St. Etienne se však už neprosadil v dalším zápase s Paraguayem, který skončil bezbrankovou remízou.

Střelecky vyšli naprázdno i Karim Benzema, Nicolas Anelka či Thierry Henry, a kouč Raymond Domenech tak pravděpodobně není stále rozhodnutý, kdo dostane šanci v úvodním zápase Eura s Rumunskem. „Nevím. Henry by měl mít místo jasné. Zbývá místo pro jednoho z trojice Gomis, Anelka a já,“ nechal se slyšet mladý kanonýr Lyonu Karim Benzema.

Jisté je však to, že se dnes proti Kolumbii neobjeví na hřišti stále zraněný Patrick Vieira, u kterého trenér čeká na zlepšení, jež prozatím nepřišlo. Pro všechny případy Domenech povolal Mathieu Flaminiho, jenž nedávno přestoupil z Arsenalu do AC Milán a je možné, že Vieiru vystřídá na soupisce vicemistru světa pro nadcházející evropský šampionát.

Kolumbie využije přípravu s Francií pro nadcházející zápasy kvalifikace o MS v roce 2010, které bude hostit Jihoafrická republika. Prozatím si tato reprezentace nevede špatně, když ve čtyřech zápasech získala 8 bodů a to má za sebou duely s Brazílií a Argentinou. Přesně za 11 dní čeká Los Cafeteros zápas na půdě outsidera z Peru.

Na Francii dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.40. Věříte, že hráči Kolumbie uhrají alespoň remízu, pak si vsaďte na jejich neprohru u bwin - kurs je 2.58. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 21:00 a potom začněte sázet live.

Reklama