Hlavní obsah

Roland Garros uvidí ruské čtvrtfinále

Už včera si zajistily postup do semifinále Rolang Garros dvě srbské tenistky. Dnes je mohou napodobit dvě Rusky, když nejméně jedna se mezi elitní čtyřkou se stoprocentní jistotou objeví. Ve čtvrtfinále si to totiž rozdají Dinara Safinová a Jelena Dementěvová, které mají za sebou už ryze ruské osmifinále.

Článek

Safinová pravděpodobně ukončila ani ne měsíční vládu Šarapovové světovému žebříčku a nutno uznat, že určitě zaslouženě. Dementěvová si zase vyšlápla na svou krajanku Zvonarevovou, která měla v poslední době velmi dobrou formu.

„Cítím se tu spíš jako na mistrovství Ruska, než na Roland Garros. V prvním kole jsem hrála s Věrou Duševinovou, teď s další Věrou a čeká mě další Ruska,“ řekla Dementěvová, která se svou dnešní soupeřkou prohrála nedávno ve finále v Berlíně. Celkově se tyto hráčky na kurtu potkaly už pětkrát a díky zmiňovanému vítězství z německé metropole je o vítězství napřed Safinová.

I díky tomu vstoupí Dinara Safinová do dnešního zápasu v roli mírné favoritky. Sestra stále známějšího bratra si v poslední době vede nadmíru dobře, což korunovala před pár týdny zmiňovaným vítězstvím v Berlíně, kde si mimo jiné poradila s Justine Heninovou či Serenou Williamsovou. Skvělou formu si přivezla i na French Open a především v posledním zápase s Marií Šarapovovou ukázala, kam míří její cíle. „Myslím, že bych za to měla poděkovat bráchovi, protože Francouzi ho opravdu milují. I když jsem prohrávala 2:5, tak mě pořád povzbuzovali. To je hezké, protože hrajeme pro ně,“ řekla po zápase spokojená Ruska.

Po postupu do semifinále bezesporu touží i Jelena Dementěvová, v tuto chvíli 8. hráčka světa. Rodačka z Moskvy hraje letos v opravdu velmi dobré formě, což potvrdila už v únoru, kdy nenašla přemožitelku na zajímavě obsazeném turnaji v Dubaji. Cestou za titulem porazila například Schnyderovou, Ivanovičovou, Schiavoneovou či Kuznětsovou. Na antuku vstoupila semifinálem v Charlestonu, kde nestačila na Zvonarevovou, ale v Berlíně se už radovala opět z postupu do finále. To se jí povedlo i krátce před Roland Garros, ale v závěrečném zápase turnaje v Istanbulu prohrála s A. Radwanskou.

Obě hráčky v poslední době válí a opravdu těžko odhadovat, kdo je dnes favoritem. Bookmakeři společnosti bwin věří více Safinové, na kterou vypsali kurs 1.52. Jelena Dementěvová není rozhodně bez šance. U bwin si na ni vsadíte s kursem 2.35.

Reklama