Hlavní obsah

Přiblíží se Federer chybějící trofeji?

I mužské čtvrtfinále Roland Garros je bohužel bez české účasti, i když Radek Štěpánek nebyl daleko od vítězství s Davidem Ferrerem, kterého dnes čeká domácí Gael Monfils. Ve stejnou dobu se na dvorci Suzanne Lenglenové utkají Roger Federer a Fernando Gonzalez.

Článek

Tito tenisté se na okruhu ATP střetli už jedenáctkrát a jen jednou se z vítězství radoval Chilan. Federera totiž dokázal porazit pouze loni na Turnaji mistrů, kde nebyla světová jednička v optimální formě. V tentýž rok změřili své síly ještě ve finále Australian Open, kde hladce ve třech setech kraloval fenomenální Švýcar.

Roger Federer na přelomu ledna a února prodělal mononukleózu, a i to možná zapříčinilo, že letos prohrál už sedmkrát, což je poměrně překvapivé. Na svém kontě má navíc prozatím pouhý jeden turnajový titul a to netradičně na antuce, když nenašel přemožitele v Estoril. I další dvě letošní finále si zahrál na oranžovém povrchu, ale v Monte Carlu i Hamburku tradičně ztroskotal na Nadalovi.

Na stejně prestižním podniku v Římě nestačil na Radka Štěpánka a nutno tak uznat, že Federer letos opravdu postrádá úspěchy. Co není, může být a právě výhru na Roland Garros by Švýcar pravděpodobně vyměnil za zbytek letošních úspěchů. Ve sbírce mu totiž stále chybí grandslam z pařížské antuky a dnes se mu může opět o kousíček přiblížit.

Po vítězstvích s Querrym, Montanesem, Ančičem a Benneteauem čeká Federa nevyzpytatelný Fernando Gonzalez, který když má den, dokáže podat opravdu fantastický výkon. Letos jich však prozatím moc neměl. Na Australian Open sice obhajoval finále, ale skončil už ve třetím kole na raketě Ciliče. Do závěrečného duelu se sice následně probojoval na ne moc prestižním podniku ve Vina del Mar, ale v zápase s Juanem Monacem skrečoval. Se začátkem antukové sezony se zvedl a v mnichovském finále udolal Itala Bolelliho. V Římě sice svou formu nepotvrdil, ale na Roland Garros hraje parádní tenis, díky němuž udolal v pětisetové bitvě Wawrinku a v osmifinále nedal šanci Gineprimu.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Federer jako už tradičně favoritem zápasu s kursem 1.05 na jeho vítězství. Sázka na to že do semifinále postoupí Gonzalez je oceněna kursem 7.50. Nemůžete-li se teď rozhodnout, nevadí, počkejte si do 16:00 a pak začněte vsázet live.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články