Hlavní obsah

Připraví Jihlava Opavu o postup mezi elitu?

Druhá nejvyšší česká fotbalová soutěž má dnes na programu vyvrcholení. O postup do Gambrinus ligy stále bojují tři mužstva a nejblíže mají ke splnění snu Opavští. Ke stoprocentní jistotě však dnes potřebují vyhrát v Jihlavě, kde nejsou zápasy nikdy jednoduché.

Článek

Příbram udělala o uplynulém víkendu pravděpodobně osudovou chybu, když nedokázala před svými fanoušky porazit Ústí nad Labem, čehož náležitě využila Opava. Slezané se po vítězství v regionálním derby s Hlučínem dostali kolo před koncem soutěže na postupovou příčku a čísla tak hovoří jasně. „Nyní je před námi ještě jeden zápas. Vše máme ve svých rukou. Pokud vyhrajeme, jsme v lize,“ konstatoval po posledním zápase obránce Radek Mezlík.

„Fotbal se hraje pro fanoušky, jejichž podporu budou hráči v posledním utkání velmi potřebovat,“ řekl generální manažer Pavel Hadamczik. „Věřím, že ani čtvrtek nebude překážkou v tom, že do Jihlavy dorazí velké množství našich příznivců a vytvoří našim hráčům domácí prostředí,“ dodal vedoucí muž opavské kopané, který nechal hned po vítězství s Hlučínem objednat dva autobusy pro fanoušky.

Svěřenci Jiřího Nečka by tak měli mít v Jihlavě zajímavou diváckou podporu, ale domácí jistě svou kůži nenechají zadarmo. Na svém hřišti navíc mužstvo z Vysočiny body moc neztrácí, na jaře zde uspěl pouze Hlučín, který si odvezl bod za remízu 1:1. Důkazem kvality Jihlavských může být i nedávné vítězství s už jistým postupujícím - Bohemians Praha.

„V tomto utkání osobní zájmy či pocity vůbec neřeším. Zajímá mne pouze odčinění našeho velkého výpadku v posledním kole proti Krči a potvrzení naší výborné jarní domácí bilance. Rozhodně chceme zvítězit a zároveň se tak trenérovi omluvit za poslední porážku. Na Strahově jsme předvedli skutečně hrozný výkon a nijak jsme se nepřiblížili hře v domácích duelech,“ připomněl jihlavský útočník Petr Faldyna poslední prohru s pražským celkem.

Dnešní souboj má podle bookmakerů favorita v hostujícím mužstvu, na které experti bwin vypsali kurs 1.60. Myslíte si, že zápas skončí remízou? Jestliže ano, pak je kurs 3.70 na remízu nabízen právě pro vás. Vidíte-li naopak šance Jihlavy optimisticky, poté využijte sázky na vítězství domácích s kursem 4.20.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články