Hlavní obsah

Finále NBA odstartuje na palubovce Bostonu

NHL už rozuzlení dostalo a nyní zbývá zjistit, kdo se stane nejlepším týmem NBA. Šance jsou poměrně vyrovnané i proto, že na začátku sezony se moc neočekávali finalisté v podobě Bostonu a Los Angeles Lakers.

Článek

Boston sice vyhrál naprosto s přehledem základní část, ale na úvod play-off měl poměrně velké problémy s Atlantou. Stejně jako v dalším kole s Clevelendem rozhodli Celtics sérii až v sedmém zápase na domácí palubovce.

Podobný scénář se očekával i ve finále východní konference s Detroitem, ale i když Pistons dokázali vyhrát hned ve druhém zápase na palubovce Bostonu, nakonec série skončila poměrně jasně 4:2 ve prospěch zelenobílých.

O hodně hladčeji prochází play-off prozatím nejlepší tým západní konference a to i v základní části. Los Angeles Lakers vyhráli v úvodní fázi sezony hned 57 zápasů, což bylo o 9 méně než Boston, ale na postup z první pozice to stačilo.

V play-off následně mužstvo kolem pravděpodobně největší současné hvězdy NBA Kobeho Bryanta zdolalo 4:0 na zápasy Denver a poté potřebovalo o dvě utkání více na zdolání Utahu. Ve finále západní konference změřilo s Lakers síly silné San Antonio, ale Spurs se nezmohli na víc než jedno vítězství.

Nyní čeká Lakers souboj s Bostonem, který táhne silná trojice Garnett - Pierce - Allen. Na druhé straně není o nic slabší sestava v čele s Bryantem, kterého doplňují Paul Gasol a Lamar Odom.

Za favorita utkání jsou dnes považováni domácí, na které vypsali bookmakeři bwin kurs 1.67. Věříte-li, že Lakers porazí Boston hned v úvodním duelu, pak si vsaďte na jejich vítězství s kursem 2.25.

Reklama