Hlavní obsah

Překazí Djokovič Nadalovi cestu k dalšímu vítězství?

Eurotip.cz

V mužské části pavouku druhého grandslamu sezony Roland Garros zbyli už jen čtyři bojovníci. Rafael Nadal obhajuje předchozí tři tituly a jeho úžasnou bilanci na French Open - 26 výher a žádná porážka mu zkusí překazit vítěz Australian Open, Novak Djokovič.

Článek

Oba tenisté se i přes svůj nízký věk potkali ve vzájemných měřeních sil už desetkrát. Djokovič si prozatím připsal na své konto tři výhry, které se mu povedly vždy na tvrdém povrchu. Z vítězství se srbský tenista radoval například v březnu v Indian Wells. V posledním duelu na německé antuce v Hamburku se z postupu radoval Rafael Nadal.

Španělský tenista umí i na tvrdém povrchu, což dokázal na prestižním turnaji v Miami, kde nestačil až ve finále na Nikolaje Davyděnka. Na sklonku dubna ruskému hráči porážku oplatil v semifinále podniku ATP Masters v Monte Carlu, kde po vítězství nad Rogerem Federerem slavil první triumf v sezoně. Druhý úspěch na sebe nenechal dlouho čekat – přišel hned o týden později v Barceloně, kde na antukového krále nenašel recept v posledním duelu ani jeho krajan David Ferrer. V Římě se rodákovi Mallorky nedařilo, ale chuť si spravil na dalším turnaji ATP Masters, tentokrát v Hamburku, kde opět nenašel přemožitele.

Zde na Roland Garros čerstvě 22letý hráč neztratil zatím ani set. V osmifinále se snadno vypořádal s krajanem Verdascem, kterému povolil pouhé tři hry. Výraznější překážkou měl být ve čtvrtfinále Nicolas Almagro, který se však z kurtu poroučel po setech 1-6, 1-6, 1-6. „Djokovič hraje velmi dobře a proto musím podat nejlepší výkon. Nebudu komentovat, kdo je favoritem. Čeká nás otevřený zápas. Máme za sebou těžký duel v Hamburku a stát se může cokoliv,“ dodává skromně druhý hráč světa Rafael Nadal.

Pokud dnes Djokovič uspěje, posune se právě na Nadalovu druhou pozici. Sezona pro srbský talent nemohla začít lépe, než titulem na Australian Open. Po semifinálové účasti ze začátku března v Dubaji se rodák z Bělehradu radoval z druhého triumfu v Indian Wells, kde ve finále pokořil Mardyho Fishe. Mezi nejlepšími čtyřmi skončila pouť 21letého tenisty v Monte Carlu, kde ho zastavila světová jednička Federer. V Římě Djokoviče k cestě za celkovým prvenstvím nezastavil ani Almagroem či Wawrinka. Naposled nestačil v již zmiňovaném hamburském semifinále právě na Nadala.

Na French Open ztratila světová trojka zatím jeden set v úvodním duelu proti Němci Gremelmayrovi. Ve čtvrtfinále si Djokovič poradil s domácím Mathieum a naposled si poradil s Ernestsem Gulbisem. Proti Lotyšovi nepředvedl svěřenec Mariana Vajdy nejlepší výkon a nedařilo se mu především proměňovat breaky, když proměnil pouhé 4 z celkových 16. „Chci vyhrát a šanci určitě mám. Není pochyb o tom, že je Nadal favoritem, ale pouze s pozitivním přístupem přijde úspěch,“ dodává Djokovič.

Podle sázkové kanceláře bwin je favoritem Rafael Nadal s kusem na výhru 1.15. Pokud si myslíte, že Novak Djokovič zdolá krále antukových turnajů, využijte poměrně vysokého kursu 4.60.

Reklama