Hlavní obsah

Kdo se dočká prvního grandslamového titulu?

Tenisový svět se dnes doví jméno nové grandslamové vítězky. Finále French Open totiž proti sobě svede dvacetiletou Srbku Anu Ivanovičovou s o dva roky starší Dinarou Safinovou z Ruska. Ani jedna dosud titul z turnajů "velké čtyřky" nezískala.

Článek

Ivanovičová začala semifinálovou bitvu lépe, když úvodní sadu vyhrála za 41 minut 6-4. V druhém setu se však více dařilo Jankovičové, a tak o druhé finalistce muselo rozhodnout třetí dějství.

V něm začala lépe Jankovičová, když se dostala do vedení 3-1. Jenže dvacetiletá Ivanovičová se nehodlala vzdát a povedlo se jí vyrovnat. O tři roky starší soupeřka však vzápětí znovu prolomila soupeřčino podání a za stavu 4-3 šla servírovat. V tu chvíli se mladší z tenistek vlily slzy do očí a nevypadalo to s ní vůbec dobře. Ovšem Ivanovičová několika skvělými údery znovu vyrovnala, a aby toho nebylo málo, skvělou dramatickou bitvu ukončila třemi vyhranými gamy v řadě a po 2 hodinách a 15ti minutách po roce znovu postoupila do finále French Open.

První finalistkou se stala dvaadvacetiletá Dinara Safinová. Mladší sestra bývalé světové jedničky Marata Safina v posledních týdnech doslova šokuje. V Berlíně triumfovala po té, co si poradila s Heninovou, Serenou Williamsovou nebo Jelenou Dementěvovou.

A v Paříži se Safinové povedly už dva těžké obraty - v osmifinále proti Šarapovové a ve čtvrtfinále proti Dementěvové dokázala odvrátit mečboly a postoupit mezi nejlepší čtyři hráčky turnaje. To se jí na grandslamu podařilo vůbec poprvé v životě. A Safinová neměla dost - v semifinále si vyšlápla i na třetí krajanku v řadě, když z kurtu smetla Světlanu Kuzněcovovou po setech 6-3 6-2.

A právě Kuzněcovová své krajance ve finále věří. "Myslím, že má slušnou šanci vyhrát. Hraje teď lépe, lépe se pohybuje. A do čtvrtfinále a semifinále se člověk nedostane náhodou."

I přes to je dnes favoritkou Srbka, na kterou si u společnosti bwin můžete vsadit s kursem 1.40. Dinara Safinová podává na Roland Garros fantastické výkony a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na ni vsadíte s kursem 2.52.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články