Hlavní obsah

Berdycha čeká nepříjemný Johansson

Roland Garros je za námi a s ním i kompletní antuková sezona, která nebyla pro české barvy vůbec špatná. Mezi slabší články však rozhodně patřil Tomáš Berdych, kterému se po zranění návrat na kurty až tak nevydařil a chuť si jistě chce nyní spravit na trávě. Do turnaje v německém Halle vstoupí zápasem s Thomasem Johanssonem.

Článek

Právě na trávě se tito tenisté utkali v prvním a prozatím i posledním souboji, když před třemi lety vyhrál v Nottinghamu v tu dobu jasně zkušenější Johansson ve dvou setech, které skončily tiebreaky.

Dnes by však mělo být vše jinak a podle expertů je favoritem na vítězství Tomáš Berdych. Český tenista se teprve nedávno vrátil na kurty po zranění kotníku, které utrpěl v daviscupovém souboji s Ruskem. Možná i díky tomu letos stále zůstává za svým loňským maximem, kdy nakoukl dokonce do elitní desítky světového žebříčku. Momentálně je 12. hráčem světa, což si v probíhající sezoně zasloužil především vynikajícím výsledkem z turnaje série Masters v Miami, kde prohrál až v semifinále s Rafaelem Nadalem. Velmi dobře si vedl i předtím na úvodním grandslamu sezony, když v Melbourne skončil v osmifinále na raketě Rogera Federera.

Na antuku vstoupil daviscupovým soubojem s Ruskem, který mu bohužel přinesl už zmiňované zranění a navíc i porážky se Safinem a Davyděnkem. Vrátil se až před měsícem v Hamburku, ale v zápase se Safinem opět neuspěl. První antukové vítězství si tak připsal až pár dní poté v Düsseldorfu, kde porazil Američana Blakea. Už tak úspěšný nebyl proti Švédovi Soderlingovi, ale zápasem s Guillermo Caňasem se vrátil na vítěznou vlnu. V té pokračoval na Roland Garros, kde si poradil s Australanem Smeetsem, ale ve druhém kole narazil na domácího Llodru, jemuž v pětisetové bitvě podlehl.

Antuka se tak stala letos pro Berdych smolným obdobím a na trávě má co napravovat. Úvodním soupeřem mu bude už 33letý Thomas Johansson, který má svá nejlepší léta za sebou. Vítěz devíti turnajů ATP se naposledy radoval ze zisku trofeje v roce 2005 a o čtyři roky dříve triumfoval i právě v Halle. Ještě loni však dokázal, že stále nepatří do starého železa, když si zahrál finále na domácím podniku ve Stockholmu. Tím spíše je Johansson nebezpečný na oblíbené trávě a dnes tak rozhodně může překvapit.

Myslíte si, že dnes Berdych potvrdí své postavení v žebříčku ATP, pak využijte sázky na českého tenistu, kterého bookmakeři společnosti bwin favorizují s kursem 1.22. Thomas Johansson je velmi nepříjemný hráč a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Švéda vsadíte s kursem 3.42.

Reklama