Hlavní obsah

Ančiče čeká bitva s Verdascem

Tenisový turnaj Queen's Club v Londýně má dnes na programu zápasy druhého kola, ve kterém nechybí chorvatská naděje Mario Ančič. Ten poměří své síly s momentálně v žebříčku o 23 příček lépe postaveným Fernandem Verdascem, jehož síla na trávě však není tak úderná a do premiérového souboje vstoupí v roli outsidera.

Článek

Mario Ančič už zažehnal své zdravotní problémy a plně se věnuje svým výkonům na kurtu. V jeho mysli je rozhodně útok na Top 10 světového žebříčku, a to i proto, že před svými zdravotními problémy v elitě figuroval.

V tuto chvíli je "Baby Goran" 46. hráčem žebříčku ATP, což bezesporu moc neodpovídá jeho kvalitám. Své umění letos potvrdil především v Marseille, kde si dokázal poradit s finalistou Australian Open Tsongou, Gabašvilim, Soderlingem a Baghdatisem. Až ve finále nestačil na Murraye, se kterým prohrál po setech 3-6 a 4-6, přesto byl spokojen. „Byl to pro mě velký týden,“ řekl 195 cm vysoký Ančič.

Velmi dobře si vedl Super Mario i na domácím podniku v Záhřebu, kde podlehl v semifinále krajanovi Ljubičičovi. V Indian Wells prohrál ve třetím kole s J. C. Ferrerem a následně v Miami až v semifinále s Davyděnkem. V Monte Carlu doplatil na své postavení v žebříčku a z toho plynoucí los, když hned ve druhém kole narazil na Nadala. V Barceloně porazil například Murraye, ale v osmifinále byl krátký na Almagra. Chuť si jistě moc nespravil druhým kolem v Římě a tím spíše zaváháním hned na úvod v Portschachu, kde nestačil překvapivě na Ginepriho. Na Roland Garros sice postoupil do třetího kola, ale v něm Rogera Federera moc nepotrápil.

Fernando Verdasco je mírným outsiderem dnešního duelu, ve kterém bude obhajovat svou 23. příčku v žebříčku ATP, což je pro něj vůbec nejlepší postavení v kariéře. K této pozici si letos pomohl především na antuce, jelikož tvrdý povrch nikdy nebyl Španělovou doménou, což potvrdil i v úvodních měsících roku 2008. Na většině turnajů se totiž loučil ve druhém kole.

Antuka to je jiná, což Verdasco dokázal hned ve Valencii, kde došel do čtvrtfinále. V něm ale rodák z Madridu nestačil na svého krajana Davida Ferrera, jenž cestou za titulem následně porazil Robreda a Almagra. Následně v Monte Carlu ale překvapivě vypadl už v prvním kole s Monfilsem a chuť si nespravil v Barceloně, kde se po prohře s Lapenttim loučil rovněž v úvodu. Na vítěznou vlnu se vrátil v Římě, kde prohrál až v osmifinále s Blakem a ještě o kolo dále se probojoval následně v Hamburku, když mezi nejlepší šestnáctkou vyřadil D. Ferrera, ale ve čtvrtfinále na Federera už nestačil. Mezi elitní šestnáctku se probojoval minulý týden na French Open, ale proti Nadalovi uhrál pouhé tři gamy.

Ančič je podle bookmakerů bwin mírným favoritem duelu a na jeho vítězství si můžete vsadit s kursem 1.36. Věříte-li naopak španělskému tenistovi, potom si vsaďte na jeho postup do 3. kola s kursem 2.65.

Reklama