Hlavní obsah

Rusko změří síly s favorizovaným Španělskem

Dnes se na evropském šampionátu představí poslední čtyři týmy, které byly nalosovány do skupiny D. Jasným favoritem na postup do čtvrtfinále je Španělsko, jenž se na úvod střetne s nevyzpytatelným Ruskem.

Článek

Španělsko se na evropský šampionát kvalifikovalo poměrně spolehlivě, když ve skupině F nasbíralo o dva body více než druhé Švédsko a hned o osm více než další největší konkurenti Dánsko a Severní Irsko. Ani letos tak španělská reprezentace nechybí na závěrečném turnaji, kde opět startuje z pozice favorita, což dlouhodobě nedokáže potvrzovat.

„Jsem přesvědčen, že jednoho dne konečně vyhrajeme a může se to stát již na letošním evropském šampionátu. Na turnaji musíme hrát s vírou, ambicemi, pokorou a přesvědčením, že můžeme něco důležitého vyhrát,“ věří bývalý dlouholetý španělský reprezentant Fernando Hierro.

Svěřenci Luise Aragoňese mají bezesporu potřebnou kvalitu, kterou dnes budou jistě chtít zúročit v úvodním souboji s Ruskem. „Máme vyvážený tým sebevědomých mladíků, můžeme celý turnaj vyhrát,“ myslí si kouč Aragoňes, v jehož sestavě dnes nebude chybět žádný z důležitých hráčů.

Rusy dnes čeká nesmírně těžký úkol - přerušit španělskou sérii 16 zápasů bez porážky. K tomu jim navíc nepomůže ani jeden z klíčového útočného dua. Disciplinární trest totiž vyřadil Andreje Aršavina, který přijde i o následný zápas s Řeckem. Ještě hůře je na tom Pavel Pogrebnjak, jenž sice na šampionát přicestoval, ale těsně před začátkem bojů mužstvo opustil kvůli zranění kolene. „Snažili jsme se, aby byl schopen hrát, ale nakonec se rozhodl odjet domů,“ komentoval situaci kolem důležitého útočníka kouč Guus Hiddink, který má v týmu pouhého jednoho legionáře - Ivana Sajenka z Norimberku.

Už z předchozího odstavce je jasné, že Rusy nelze považovat za favority, což dokázali reprezentanti největší země světa už v kvalifikaci, z níž postoupili jen díky vítězství Chorvatů ve Wembley. Na druhou stranu je v ruském výběru několik vynikajících hráčů, kteří například s Petrohradem vyhráli Pohár UEFA a lze tak Hiddinkův tým pasovat do role „Černého koně“ turnaje.

Podtrženo, sečteno bookmakeři jasně favorizují Španělsko s kursem 1.65. Na vítězství Ruska nabízí společnost bwin kurs 5.20 a na remízu 3.50.

Reklama